Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)ALADAĞ'DAKİ KIZ YURDUNDA YANAN12 CAN İÇİN 7 ŞÜPHELİYE 15'ER YIL HAPİS İSTEMİADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını faciası ile ilgilisi soruşturma tamamlandı.

1)ALADAĞ'DAKİ KIZ YURDUNDA YANAN12 CAN İÇİN 7 ŞÜPHELİYE 15'ER YIL HAPİS İSTEMİ

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği kız yurdu yangını faciası ile ilgilisi soruşturma tamamlandı. Savcı, asli kusurlu olan aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de olduğu tutuklu 7 şüpheli hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Aladağ'da 29 Kasım 2016 tarihinde ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 24 sayfadan oluşan iddianamesini hazırladı. Bilirkişi raporuna da yer veren savcı, yangının eskiyen elektrik tesisatından çıktığını ve yurtta bulanan yangına elverişli malzemeler sayesinde hızla yayıldığını belirtti. Yangın söndürme ekipmanlarının olmadığını kaydeden savcı, ölümlerin meydana geldiği 2'nci katın tapu kaydında olmadığını ve çatıda kullanılan ahşabın yangının büyümesine sebep olduğuna dikkat çekti. Mağdurların da ifadelerinin yer aldığı iddianamede yurtta kalan öğrencilerin, yemek, bulaşık ve temizlik işlerini kendilerinin sırayla yaptığını söylediği belirtildi. Ayrıca yurdun denetlenmesini yapan Aladağ Kaymakamlığı'nda görevli 4 personelin de gerekli denetimi yapmadığı gerekçesiyle tali kusurlu olduğu ifade edildi.

Savcı, şüphelilerin yurdun gerekli şartlarını sağlamadıkları gerekçesiyle asli kusurlu olduğuna dikkat çekerken tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme iddianameyi kabul ederken davanın ilk duruşması 30 Mayıs'ta görülecek.

YURT YANGINIYLA İLGİLİ ARŞİV GÖRÜNTÜLER

Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

===================================================

2)BARINAĞIN ÖNÜ KAPANDI, RİZELİ BALIKÇI KÜREKLE İŞE KOYULDU!

RİZE'nin Engindere Mahallesi'ndeki balıkçı barınağının girişi, çakıl ve kumların fırtınanın etkisiyle kıyıya sürüklenmesi sonucu kapandı. Kayığı barınakta mahsur kalan amatör balıkçı Yaşar Yıldız, girişte biriken çakıl kitlesi içinde kayığına geçit  açabilmek için kürekle işe koyuldu. Engindere Su Ürünleri Kooperatifine ait 31 kayıkhanenin yer aldığı balıkçı barınağının giriş ve çıkışı, önceki gün etkili olan fırtınanın sürüklediği çakıl ve kumların yığılmasıyla kapandı.  Barınağa kayıklar giriş çıkış yapamadı. Balıkçı barınağında kayığı mahsur kalan amatör balıkçı Yaşar Yıldız da, kayığı yol açabilmek için kürekle işe koyuldu. Barınak girişinde biriken kum ve çakılları açarak kayığını barınaktan çıkarmak için çalışan ve denize açılmak istediğini anlatan Yaşar Yıldız, "Fırtınanın etkisiyle giriş çıkış kapandı. Tekneler mahsur kaldı. Biz de kürekle açmaya çalışıyoruz ama biraz zor olacak. Yine de yapmaya çalışacağız" dedi, yandaki dere ağzına dökülen hafriyatların barınağın girişine sürüklendiğini belirterek önlem alınmasını istedi.

Engindere Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri barınağın, kapanan girişinin açılması için Rize Belediyesi'ne başvuruda bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Balıkçı barınağı girişi detayları

Kayıkların detayları

Kapalı alanı açmaya çalışan balıkçı

Yaşar Yıldız ile röp.

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 3.10 dk.   Boyut: 101 mb.

===================================================

3)ESKİ TÜBİTAK ÇALIŞANLARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski TÜBİTAK çalışanı 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce görevden uzaklaştırılan TÜBİTAK çalışanı 8 kişinin Bylock kullandıkları tespit edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonu ile 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 8 kişi Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

HABER: Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Keleş Mahmut Deniz İsmail Uğur Aladağ Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title