Haberler

Dha İstanbul - Hdp Milletvekili Kerestecioğlu Yargılanıyor

* Savcılık "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği iddia ettiğiKerestecioğlu'nun 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

* Savcılık "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği iddia ettiği

Kerestecioğlu'nun 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

Arzu KAYA, İstanbul DHA

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

"NEYİN SUÇ OLUP, NEYİN OLMADIĞINI BİLECEK BİR HUKUKÇUDUR"

Anadolu 6. Asliye Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Filiz Kerestecioğlu katılmazken, Kerestecioğlu'nu çok sayıda avukatı temsil etti. Duruşmada söz alan avukat Canan Arın, Kerestecioğlu'nun hukuk fakültesi mezunu olduğunu belirterek, "Neyin suç olup, neyin suç olmadığını bilecek bir hukukçudur. Bu dava siyasi bir davadır" dedi. Bir diğer avukat Cevriye Arın da suçun yasal unsurlarının oluşmadığını söyleyerek olay tarihinde Kerestecioğlu'nun yasal haklarını kullandığını ifade etti.

HAKİM: BÜYÜK BİR TESADÜF OLMUŞ

Kerestecioğlu'nun 30 yılını avukatlık mesleğine ve şiddet gören kadınlara adadığını söyleyen avukat Fatma Hoşgör Tekeşin ise gözleri dolarak savunma yaptı. Delil aranmadan iddianame hazırlandığını belirten avukat Tekeşin, "Müvekkilim hakkında açılan tek dava mahkemenizdeki bu davadır. Mevcut deliller ile derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz. Bu dava 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce oldu" dedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Gülperi Güneş ise gülümseyerek, "Büyük bir tesadüf olmuş" dedi ve katibine, "Hiç düşündünüz mü bugünü verirken" diye sordu. Avukat Tekeşin savunmasında devamla, "Savunmasının alınması dahi onun cezalandırılması anlamına gelmektedir" diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, avukatların savunmalar doğrultusunda dosyanın incelenmesine ve Filiz Kerestecioğlu'nun savunmasının alınıp alınmamasına yönelik değerlendirmenin bir sonraki celse yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Şubat 2016 tarihinde Kadıköy Altıyol Boğa Meydanı'nda Filiz Kerestecioğlu'nun eyleme katıldığı belirtildi. Eylemin yüze yakın kadınla gerçekleştiği belirtilen iddianamede, kalabalığın yoğun araç ve yaya trafiğini aksatabileceği nedeniyle emniyet görevlilerinin gösterinin yapılabileceği müsait bir alan olmadığı, bu sebeple dağılmaları yönünde uyarılarda bulundukları anlatıldı. Uyarılara rağmen Kerestecioğlu'nun da arasında bulunduğu grubun dağılmadığı kaydedilen iddianamede, Kerestecioğlu'nun "Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenleme Yönetme Bunların Hareketlerine Katılma" suçunu işlediği kaydedildi. Kerestecioğlu hakkında 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filiz Kerestecioğlu Canan Arın İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title