Haberler

Dha İstanbul -  Emniyet Müdürlerinin Anlatımıyla  15 Temmuz Gecesi...

O GECEDEN HİÇ YAYINLANMAYAN GÖRÜNTÜLER15 Temmuz gecesi yaşananları emniyet müdürleri anlattı.

O GECEDEN HİÇ YAYINLANMAYAN GÖRÜNTÜLER

15 Temmuz gecesi yaşananları emniyet müdürleri anlattı.

Hazırlanan filmde özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.

Haber: Murat VAROL / İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Onay, darbe girişimi gecesi yaşananları konu olan bir film hazırladı.

Filmde İstanbul'da özellikle Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.

İstanbul Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.  İstanbul'da özellikle Bayrampaşadaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü önünde bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüler yer aldı.  İstanbul'daki bazı ilçe emniyet müdürlerinin de 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını konu alan '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı film 'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödül aldı.

EMNİYET MÜDÜRLERİ O GECEYİ ANLATTI

'15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' adlı filme Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı,  Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kayhan Şahan, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, gazi olan Polis Memuru Ahmet Onay  15 Temmuz darbe girişimi yaşananları anlattı.

ÖDÜL ALAN FİLMLER

'İhanet ve Direniş-15 Temmuz' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai, Benim Babam, Korkuya Gitmek, Masal Bitti ve Asım'ın Nesli filmlerine mansiyon ödülleri verildi. Yarışmada ayrıca,  Otuz Kuş filmine Ömer Halisdemir Özel Ödülü; Şafak Sancısı, filmine de Jüri Özel Ödülü verildi.

15 Temmuz gecesinin dehşetine yakından şahit olan iki kurum olan Altunizade Academic Hospital'ın hazırladığı 15 Temmuz'un Gizli Kahramanları ve İstanbul İtfaiyesi'nin hazırladığı Vefa filmlerine de Jüri Özel Ödülü verildi.

Birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verildi.  Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verildiği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini buldu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Acılarımız çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Filmden görüntüler

-Ödül törenine katılanlardan görüntü

-Ödül alan filmlerin gösterilmesi

-Belediye başkanı Ahmet Poyraz ile röp.

-Ödüllerin dağıtılması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Bayrampaşa Ahmet Onay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title