Haberler

Denizlili Avukatlardan Teröre Pankartlı Tepki

Denizli Barosuna bağlı avukatlar, Ankara’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Denizli Barosuna bağlı avukatlar, Ankara'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Denizli Barosu ayrıca üzerinde terörü kınayan cümlelerin yazdığı dev bir pankartı da yeni yapılan baro binasına astı.

Ankara'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 97 kişi için ülkenin çeşitli bölgelerinde yapılan eylemlere Denizli Barosu avukatları da katıldı. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP Denizli milletvekili adayı Adil Demir ve avukatların katıldığı eylemde, ilk olarak ölenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan bir açıklama yaptı. İlhan, "Alçakça gerçekleştirilen bu terör eyleminin hiçbir gerekçesi olamaz. Savaşı ve terörü lanetleyip, barışı savunan yurttaşlarımızı hedef alan ve katliama dönüşen bu saldırıyı planlayanların ve gerçekleştirenlerin insan olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Ülkemizi çatışma ortamına sürüklemek isteyenler,yurttaşlarımızın kardeşlik ve birlikte yaşama inançları karşısında pes edecek ve bunu başaramayacaklardır. Terörden ve kandan beslenenler şunu unutmasınlar ki; Türk Ulusunun birliktelik iradesi rüştünü çoktan ispat etmiştir. Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan milletimizin gücü, birlikteliğimizdedir. Millet olmaktan vazgeçerek değil, her türlü siyasi kaygı ve beklentiden arınarak birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz" dedi.

Öte yandan Denizli Barosu Adliye Sarayının karşısına yapılan yeni binasına da dev bir pankart astı. Pankartta, "Yastayız. Terörü lanetliyoruz. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu memleket bizim" yazdığı görüldü. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

müjdat ilhan Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title