Haberler

Demokratik Birlik Partisi Desteğini Çekseydi, May Hükümeti 1 Oyla Düşürülecekti

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile yaptığı Brexit anlaşmasının parlamentoda büyük bir çoğunlukla reddedilmesi üzerine dün akşam yapılan güven oylamasını Demokratik Birlik Partisi'nin desteğiyle 306'ya karşı 325 oyla kazandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile yaptığı Brexit anlaşmasının parlamentoda büyük bir çoğunlukla reddedilmesi üzerine dün akşam yapılan güven oylamasını Demokratik Birlik Partisi'nin desteğiyle 306'ya karşı 325 oyla kazandı.

Güven oylamasında Muhafazakar Parti 314 milletvekili ile Başbakanı May'i destekledi ancak partinin içinde May'in AB ile yaptığı Brexit anlaşması konusunda bölünmeler bulunduğu kaydedildi.

Theresa May'in hükümetini destekleyen Demokratik Birlik Partisi (DUP) oylamada desteğini çekmiş olsaydı Theresa May bir oyla güven oylamasını kaybedecekti.

Güven oylamasında İşçi Partisi'nin 251 milletvekili, İskoçya Milli Partisi'nin (SNP) 11 milletvekili, Yeşiller'den 1 ve bağımsız 4 milletvekili hükümete güvensizlik oyu verdi. Güvensizlik oyu verenlerin sayısı böylece 306 oldu.

Muhafazakar Parti'nin 314 milletvekilinin tamamı, Demokratik Birlik Partisi'nin 10 milletvekili ve 1 bağımsız milletvekilinin oylarıyla hükümet 19 fark ve 325 oyla güven oyu almış oldu. Demokratik Birlik Partisi hükümete olan desteğini çekmiş olsaydı, hükümete güvensizlik oyu verenlerin sayısı 316 olurken, güven oyu verenlerin sayısı 315 oya düşecek ve böylece hükümet bir güven oylamasını kaybedecekti.

Theresa May milletvekilleri ile görüşmelere başladı

İngiltere Başbakanı Theresa May, hükümetin güvenoyu alması üzerine Brexit çıkmazına bir çözüm bulmak için meclisteki bütün taraflar ve milletvekilleri ile görüşme başlattı.

Güven oylamasından sonra Downing Street'in önünde konuşan May, dün gece, Liberal Demokratlar, İskoçya Ulusal Partisi (SNP), Galler'in bağımsızlığını savunan Plaid Cymru Partisi milletvekilleri ile görüşme yaptığını, bugün de meclisteki diğer milletvekilleri ile görüşeceğini söyledi.

May, vekillerle görüşme konusunda, "Bu kolay bir görev olmayacak. Milletvekilleri bir fikir birliğine varabilmek için bunun milli menfaatleri ön plana çıkaran bir görev olduğunu biliyor" dedi.

May, İşçi Partisi Lideri Ceremy Corbyn'in görüşmelerde yer almak istememesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını söylerken, Corbyn'in May ile görüşmek için AB'den anlaşmasız ayrılma tehlikesinin gözden çıkarılması şartını ileri sürdüğü kaydedildi.

Başbakan Theresa May, 21 Ocak'ta Brexit anlaşması konusunda Meclise yeni bir plan sunacak. May'in resmi sözcüsü, Başbakan'ın kendi partisi içinde Avrupa Birliği konusunda şüphesi bulunan milletvekilleri ile de görüşeceğini söyledi. Sözcü, Avrupa Birliği ile gümrük birliği dahil bütün konuların masada olacağını belirtti. Ancak Theresa May'in Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, BBC'de katıldığı bir programda gümrük birliğinin bağımsız olmayan bir ticaret siyaseti anlamına geldiğini ve Brexit'in sağlayacağı faydalara engel olacağını söyledi. - LONDRA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Demokratik Birlik Partisi Avrupa Birliği Theresa May Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title