Haberler

Darülaceze'nin Taşınması Söz Konusu Değil

Arnavutköy'de inşa edilecek yeni 'sosyal hizmet şehri' projesini anlatan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Darülaceze'nin hizmet vermeye davam edeceğini ve taşınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Arnavutköy'de inşa edilecek yeni 'sosyal hizmet şehri' projesini anlatan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Sultan 2. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Darülaceze'nin hizmet vermeye davam edeceğini ve taşınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Cebeci, bir gazetede yer alan, Darülaceze'nin taşınacağı şeklindeki haber üzerine basın toplantısı düzenledi.

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde inşa edilmesi planlanan 150 bin metrekare büyüklüğünde, bin 500 kişi kapasiteli 'Sosyal hizmet şehri' adlı proje hakkında açıklama yapan Cebeci, bunun yeni bir proje olduğunu ve mevcut Darülaceze'nin taşınması ya da kapatılması anlamına gelmediğini vurguladı. Cebeci, "Burası yıkılacak, taşınacak, şu olacak, bu olacak veya buraya olan güveni sarsacak bir haber yapmak doğru değil." dedi.

Arnavutköy'de yapılacak yeni projenin kendi sahasında bir ilk olacağını anlatan Cebeci, "Bin 500 kişilik olarak yapılacak bu yeni kurumda, belki 300 kişilik de imkanları çok iyi olan, zengin kişiler için de paralı bir bölüm düşünüyoruz. Burada çalışacaklar için evler yapmayı düşünüyoruz. Camisiyle, hamamıyla, kafesiyle, her türlü sosyal alanıyla vatandaş sıkılmadan yaşayabilecek." diye konuştu.

Projenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Cebeci, şunları söyledi:

"Dünyada en son kullanılan teknoloji ne ise o kullanılacak. Dünyada gittim, gördüm bir heyet tarafından bu detaylar hazırlanıyor. Tamamen yeşilin içinde bir yer. Yüksek katlı değil, 2 katlı binalar olacak. Yaşlıların rehabilite olması için her türlü fiziki imkanlar sunulacak. Tamamen çevreci olacak. İçinde elektrikli araçların dışında motorlu araç olmayacak."

Basın mensuplarının soruları üzerine yeni projede kilise, havra gibi ihtiyaçların da dikkate alınacağını vurgulayan Cebeci, "İhtiyaç ne gerekiyorsa onu yapacağız. Onların ibadet ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu bizim inancımızın bir gereği." diye konuştu.

Cebeci, 70 ila 80 milyon dolar arasında bir maliyetin hesaplandığını ifade ederek, Mart veya Nisan 2018'de projenin temellerinin atılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutköy Darülaceze Yassıören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title