Haberler

Danimarkalı Kazazede Anne ve Oğlu, Ambulans Uçakla Ülkelerine Gönderildi

Antalya'da Geçirdikleri Trafik Kazasından Sonra Hastane Masraflarını Ödemeyedikleri İçin Ülkesine Dönemeyen Danimarkalı Anne Heidi Hermansen ve 5 Yaşındaki Oğlu Mathias Hermansen'in Dramı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devreye Girmesiyle Sona Erdi. Komada Olan 5 Yaşındaki Çocuğuyla Birlikte Özel Ambulans Uçakla Ülkesine Gönderilen Anne, Türk Yetkililere Eliyle Öpücük Göndererek Teşekkür Etti.

Antalya'da geçirdikleri trafik kazasından sonra hastane masraflarını ödemeyedikleri için ülkesine dönemeyen Danimarkalı Anne Heidi Hermansen ve 5 yaşındaki oğlu Mathias Hermansen'in dramı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sona erdi. Komada olan 5 yaşındaki çocuğuyla birlikte özel ambulans uçakla ülkesine gönderilen anne, Türk yetkililere eliyle öpücük göndererek teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile anne ve oğlu Danimarka'ya götürmek amacıyla İstanbul'dan özel bir ambulans uçağı Antalya'ya geldi. Bu sırada ülkesine dönmek için hastanede hazırlık yapan Anne Hermansen, "Çok heyecanlıyım. Uzun süre sonra ülkeme gideceğim. Bizimle ilgilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Türkiye'yi çok seviyorum" dedi. Sağ kolunda ezilmeler bulunan anne ve komada olan 5 yaşındaki Mathias, 2 adet ambulans ile hastaneden çıkartılarak Antalya Havalimanı'na getirildi.

Hayati tehlikesi bulunan oğul Mathias, ambulanstan indirilerek uçağa bindirildi. Ardından sedye ile ambulanstan indirilen anne Heidi Hermansen, uçağa binerken eşi Mevlüt Yakas'a uzun süre sarılarak ağladı. Apronda bulunan bir arkadaşına da sarılarak gözyaşı döken Hermansen, uçağa binerken Türk yetkililere eliyle öpücük göndererek teşekkür etti. Eşi ve arkadaşlarının gözyaşları arasında Heidi ve Mathias Hermansen, doktorlar eşliğinde Danimarka'ya uçtu.

Apronda açıklamalarda bulunan havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, "Başbakanımızın devreye girmesiyle Danimarkalı aileye yardım eli uzattık. Başbakanımız ve Türk halkı bu konuya büyük duyarlılık gösterdi. Türk insanının ne kadar misafirperver olduğunu gösterdik. Umarız aile eski sağlığına kavuşur" dedi.

(SE-CE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title