Haberler

Dalyan Kanalı'nda Zodyak Botu Hizmet Verecek

Dalyan Kanalı'nda konuşlandırılacak ve acil sağlık hizmetlerinde kullanılacak bot, Dalyan Kanalı, İztuzu plajı, Çandır ve Sultaniye köyü ile kaplıca ve çamur banyolarına gelen turistlere ve bölge halkına hizmet verecek AK Parti Muğla Milletvekili...

- Dalyan Kanalı'nda konuşlandırılacak ve acil sağlık hizmetlerinde kullanılacak bot, Dalyan Kanalı, İztuzu plajı, Çandır ve Sultaniye köyü ile kaplıca ve çamur banyolarına gelen turistlere ve bölge halkına hizmet verecek

AK Parti Muğla Milletvekili Özden:

"Türkiye'de son 10 yılda elde ettiğimiz başarı içerisinde birçok ülkenin model aldığı ve üzerinde konuştuğu işlerin başında sağlık gelir"

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Kanalı'nda konuşlandırılan ve acil sağlık hizmetlerinde kullanılacak bot, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı, Çandır ve Sultaniye köyü ile kaplıca ve çamur banyolarına gelen turistlere ve bölge halkına hizmet verecek.

Dalyan Çay Bahçesi'nde düzenlenen törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla'ya her yıl 3 milyonun üzerinde turist geldiğini belirterek bölgenin Türkiye ve dünyanın gözde turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

Türkiye'de sağlık alanında son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Özden, "Türkiye'de son10 yılda elde ettiğimiz başarılar içerisinde birçok ülkenin model aldığı ve üzerinde konuştuğu işlerin başında sağlık gelir. Bu hizmetle birlikte burada yaşayan vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet ulaşacak" dedi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise Sağlık Bakanlığı tarafından 2002 yılında başlatılan "sağlıkta dönüşüm programı" kapsamında, Türkiye'de sağlığın her alanında olduğu gibi acil sağlık hizmetleri alanında da yapılan çalışmalarda çok büyük aşamalar kaydedildiğini ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak "karada, havada, denizde Muğla 112 hizmetinizde" sloganıyla hareket ettiklerine işaret eden Tekin, "Bu anlayışla 2012'de yaklaşık 40 bin vakaya müdahale ettik. Zodyak bot projemizle birlikte Türkiye'de bir ilki başarmış bulunmaktayız. Botumuz kanal ve Köyceğiz Gölü'nün kenarındaki iztuzu plajı, Çandır köyü, Sultaniye köyü, kaplıca ve çamur banyolarına gelen turiztlere hizmet verecek" diye konuştu. Tekin, bölge köylerindeki hastaların ilçe merkezlerine kara yoluyla ulaşımının yaklaşık 45 dakika sürdüğünü, botun kullanıma girmesiylebu sürenin 15 dakikaya düşeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından törenle zodyak bot, Dalyan Kanalı'ndaki görevine başladı. Törende Özden ve Tekin ile birlikte Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Dalyan Kanalı'nda zodyak botun sürüşünü gerçekleştirdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Gülay Dalyan Ak Parti Çandır Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title