Haberler

Dalaman'da 1 Milyonuncu Turist Sevinci

Muğla'nın Dalaman İlçesinde 8 Eylül 2006 Tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Açılışı Yapılan Atm Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne 9 Ayda 1 Milyon Turist Geldi.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 8 Eylül 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne 9 ayda 1 milyon turist geldi.

Türkiye'nin yolcu sayısı bakımından 3. büyük terminali olan ve mimarisiyle Londra'da "Çevreye Duyarlılık" ödülü kazanan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne açıldığı günden bu yana 1 milyon yolcu indi. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwik Havaalanı'ndan havalanarak ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'ne gelen uçağın 1 milyonuncu yolcusu olan Mengham ailesi için sürpriz tören düzenlendi. Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ve ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç tarafından karşılanan 42 yaşındaki Andrew, 34

yaşındaki eşi Suzanne ile çocukları Briony ve Alex Mengham'a, Dalaman Dış Hatlar CIP Lounge'dan 2008 yılı sonuna kadar yararlanma ve 9-16 Mayıs 2008 tarihleri arasında Fethiye'deki Majezty Clup Tauna Park'ta ücretsiz konaklama imkanı verildi. Mengham ailesine ayrıca, Duty-Free'den seçilen özel ürünlerden oluşan paket içinde Türk kültür sanatını tanıtan hediyelerin yer aldığı özel paketler, araştırmacı-yazar Andrew Mango'nun "Atatürk" adlı kitabı, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın rol aldığı "Hokkabaz",

Muğla'da çekilen "Dondurmam Gaymak" ile dünyanın ilk bayan pilotu ve Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen'in hayatını anlatan belgesel filmler takdim edildi.

İngiltere'de muhasebecilik yapan ve Türkiye'ye arkadaş tavsiyesiyle ilk defa geldiğini belirten Andrew Mengham ise şunları söyledi; "Geçen yıl Türkiye'ye gelen dostlarımız Türk misafirperverliğinden ve doğal güzelliklerinden bahsetti. Bu yıl eşim Suzanne, çocuklarım Briony ve Alex ile tatile geldik. Burada hazırlanan tören bizi çok şaşırttı. Herkese teşekkür ediyorum."

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yap-işlet-devret modeliyle yapılan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali'nin ihale tarihinden 8 ay önce tamamlanmasıyla 8 ayda 1 milyon yolcunun hizmet almasının sağlandığını söyledi.

Dalaman ve çevresinde Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri bulunduğuna dikkat çeken Güvenç, yıllık 3 milyon yolcudan 10 milyon yolcuya çıkarılan yeni terminalin ülke turizmine büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Muğla Valisi M. Temel Koçaklar da, Muğla'nın bir yeryüzü cenneti olduğunu ifade ederek, "Terminalde 8 ay sonunda 1 milyonuncu yolcumuzu karşılıyoruz. İngiltere'de 'Çevreye Duyarlılık' ödülü kazanan bu terminalde 2 yıl sonra 5 milyonuncu yolcumuzu karşılayacağız" dedi.

(AOK-ATA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title