Haberler

D Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali

Festival, ünlü soprano Angela Gheorghiu'nin konseri ile başladı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, ünlü soprano Angela Gheorghiu'nin konseri ile başladı.

Festivalin açılış konserinde, soprano Angela Gheorghiu'ya, İspanyol şef Ramon Tebar yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşlik etti.

Festivalin sanat yönetmeni Yücel Canyaran, festivalin ilk başladığı yıl 7 bin izleyicisinin olduğunu, bu sayının şimdilerde katlanarak arttığını söyledi. Festivalin bu yılki konuğunun Suna Kan olacağını belirten Canyaran, "Doğuş Grubunun festivali başlatırken ki amacı çok sesli grubu çok sevdirebilmek" dedi.

Bu arada, programda, ünlü Türk keman virtüözü Suna Kan'a teşekkür plaketi verildi. Ekinliği, Halit Kıvanç, Filiz Akın, dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, eski bakanlardan İmren Aykut'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Geçtiğimiz yıl Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Klasik Müzik Etkinliği" seçilen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali'nde, 4 gün boyunca yedi konser gerçekleştirilecek. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Turgutreis Suna Kan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title