Haberler

    Cüneyt Çakır'dan Hakem Adaylarına Ders

    MHK Başkanı Namoğlu, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, "Hakemliğe Başlangıç Kursu"nda eğitim verdi.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen "Hakemliğe Başlangıç Kursu" Boğaziçi Üniversitesi'nde açılan pilot kursla başladı.

    Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen kursa MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve MHK Danışmanı Jaap Uilenberg, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin ile Boğaziçi Mezunlar Derneği Müdürü Emre Kazancıoğlu katıldı.

    İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen kursta, MHK Başkanı Namoğlu bu tip kursları Türkiye'de çoğaltmak istediklerini belirterek, yetenekli hakemler kazanmak istediklerini söyledi.

    Tecrübeli hakem Çakır ise öğrencilere video görüntüleri eşliğinde ders verdi. Çeşitli pozisyonlarda hakemlerin vermeleri gereken kararları anlatan Çakır, kurs için "Buradan çok iyi hakemler çıkacaktır. Uilenberg'le ben 15. yılımda tanıştım. Burada ders alan arkadaşlar çok şanslı. Kendisi bize çok katkı sağlamıştır. Türk hakeminin üzerindeki tozun silkelenmesine yardımcı oldu. Kendisinden önceki ve sonraki dönem olarak ikiye ayırıyorum hakemliği. Profesyonel hakemliğe geçilmesi yeni hakemlere ayrı bir motivasyon kaynağı olacaktır" ifadelerini kullandı.

    Profesyonel hakemliğe geçiş hakkında da konuşan Çakır, şunları kaydetti:

    "Bu beklenen bir olaydı. Dünya hakemliği buna doğru gidiyor. Dünya Kupası'na hazırlandım ve 150 günden fazla evimde kalamadım. Profesyonel hakemliğin gerekliliği ortaya çıkıyor. Bir maç yönetiyorsunuz ertesi gün işe gidiyorsunuz. Dinlenemiyorsunuz, maç analizi yapamıyorsunuz. İşe gitmek zorundasınız ve ailenizi geçindirmeniz lazım. Bunun ne kadar çılgınca bir durum olduğunu tahmin edebilirsiniz. Şu an Riva'da çok güzel, huzurlu bir çalışma ortamımız var. Bundan sonrası, bayrağı en yukarıya çıkararak arkadaşlara teslim etmek olacak."

    Kurs hakkında

    Boğaziçi Mezunlar Derneği ile yapılan protokol sonucunda açılan kursa MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, MHK Asbaşkanı Metin Tokat ve MHK İstanbul Üyesi Fahir Ersoy tarafından yapılan mülakatlar sonucunda seçilen öğrenciler alındı.

    Geçen hafta başlayan eğitimde Namoğlu, Uilenberg, Çakır'ın dışında tecrübeli hakemler Hüseyin Göçek, Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Barış Şimşek ve Ali Palabıyık da hakemlere ders verdi.

    Kurs, yarın hakem adaylarına yapılacak sınavdan sonra tamamlanacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Merkez Hakem Kurulu Jaap Uilenberg Yusuf Namoğlu Cüneyt Çakır Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title