Haberler

Cumhuriyet İçin Kız Kulesi'ne Kulaç Attılar

Çeşitli meslek gruplarından amatör ve profesyonel yüzücülerin bir araya gelerek oluşturdukları "Openwater" isimli kulübün 75 üyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kız Kulesi'ne yüzdü.

Çeşitli meslek gruplarından amatör ve profesyonel yüzücülerin bir araya gelerek oluşturdukları "Openwater" isimli kulübün 75 üyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kız Kulesi'ne yüzdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Üsküdar Sahili'nde bir araya gelen grup üyesi 75 kişi giydikleri Türk bayrağı tişörtleriyle önce saygı duruşuna bulunup, İstiklal Marşı okudu. Grup adına açıklama yapan Hasan Eke, "Cumhuriyetimizin ilanının 95. kuruluş yıl dönümünde bugün düzenlemiş olduğumuz etkinliği bu günleri armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına ayrıca da tüm şehitlerimize armağan ediyoruz. Mekanları cennet olsun." dedi. Grup üyeleri daha sonra boğazın serin sularına girerek Cumhuriyet için kulaç attı. Yüzücüler Kız Kulesi'ne vardıklarında tekrar İstiklal Marşı okuyarak meşale yaktı. Grup üyeleri daha sonra yüzerek tekrar Üsküdar Sahili'ne geldiler.

Görüntü dökümü:

---------------------

-Yüzücülerin denize girmek için yürümesi

-Yüzücülerin İstiklal Marşı okuması

-Yüzücülerin saygı duruşuna durması

-Grup üyesi Hasan Eke ile röp

-Yüzücülerin denize atlaması

-Yüzücülerin Kız Kulesi'ne doğru yüzmesi

-Yüzücülerin Kız Kulesi'nde toplanması

-Yüzücülerin Kız Kulesi'nde İstiklal Marşı okuması

-Yüzücülerin Üsküdar Sahili'ne yüzerek geri dönmesi - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kız Kulesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title