Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Sanayicilerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya Yatırım İstedi

İşveren Temsilcilerine İftar Yemeği Veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sanayicilerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne Okul ve Üniversite Yapılmasını İsterken Şehit Ailelerine de Sahip Çıkılması Gerektiğini Belirtti.

-İşveren temsilcilerine iftar yemeği veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanayicilerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne okul ve üniversite yapılmasını isterken şehit ailelerine de sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

ANKARA (ANKA) - İşveren temsilcilerine iftar yemeği veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanayicilerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne okul ve üniversite yapılmasını isterken şehit ailelerine de sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanlar Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhurbaşkanı Gül'ün işveren temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde terör olaylarının gündemde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, bir süre önce 13 askerin şehit edildiği bölgeyi ziyaret ettiğini hatırlattığı kaydetti. Aygün, Gül'ün, bölgedeki işsizliğin terör olaylarını arttırdığını söyleyerek "Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapın. Beraberlik ve bütünlüğü sağlayalım" dediğini söyledi.

ASO Başkanı Aygün, Gül'ün basında yer alan birlik ve beraberlik mesajlarının 3 gün sonra unutulmaması gerektiğini dikkat çektiğini ifade ederek, Gül'ün "Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde saygın iş adamlarımız var. Bu bölgeye okul ve üniversite yapın ve şehit ailelerine sahip çıkın" diye konuştuğunu ifade etti.

-TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'NDAN BAKAN ÇAĞLAYAN'A "SİZİN BAŞARINIZ BİZİM BAŞARIMIZ"-

TOBB Yönetim Kurulu Başkanlar Toplantısı TOBB ETÜ'de yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yerine Zafer Çağlayan'ın gelmesinden memnun olduklarını belirterek bayrağın yere düşmediğini, tekrar camiaya teslim edildiğini kaydetti. Çağlayan'ın Ali Coşkun'un yerini doldurabilecek yapıda olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Çağlayan'a hitaben "Sizin başarınız bizim başarımızdır" dedi.

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da yaptığı konuşmada dostluklara önem verdiğini belirterek, bakanlık döneminde oda ve borsaları ön plana çıkardığı için baskı gördüğü ve tenkit edildiğini bildirdi. Coşkun, "Bu camia ne kadar gülcüyse Türkiye de o kadar güçlü olacaktır" diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da Coşkun'dan bayrağı devraldığını ve onun yolunda ilerleyeceği belirterek görev ve sorumluluğunu bildiğini söyledi.

Terör olaylarına da değinen Çağlayan, bundan sonraki dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini kaydederek Türkiye'nin tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrağa ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title