Haberler

Erdoğan Açıkladı! 15 Temmuz Gecesi İki Tankın Önüne Yatan Sabri, Eğitim İçin Yurt Dışında

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi Üsküdar'da iki tankın önüne atlayarak direnişin simgelerinden olan Sabri Ünal'ı yurt dışına eğitime gönderdiğini duyurdu.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, peş peşe gelen iki tankın önüne atlayarak darbecilere karşı direnişin simgelerinden biri haline gelen Sabri Ünal'dan yeni haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bu genci yurt dışına gönderdim, dönüp gelecek ve yazılımcı olarak yoluna devam edecek. Biz onların hizmetkarı olarak yeni nesli Türkiye'nin inşası ve ihyasında bu şekilde değerlendireceğiz." dedi.

"MİLYONLARCA KARDEŞİMİZ, SİLAHLARA MEYDAN OKUMUŞTUR"

TÜBİTAK Ödül Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz 15 Temmuz gecesi İstiklal Marşı'nı sadece söylemekle kalmamış, bizzat yaşamıştır. Tankların, topların, F-16'ların karşısına dikilmiştir. Milyonlarca kardeşimiz istiklali için, silahlara meydan okumuştur. Hepimiz böyle bir milletin mensubu olmaktan daima gurur duyuyoruz. Rabbimize hamd ediyoruz" dedi.

"KENDİNİ TANKIN ALTINA ATACAK KADAR İNANÇLI"

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi göğsünü namlulara siper eden, hele hele tankın altına kendini atacak kadar inançlı… Bir tankın altına atıyor, oradan çıkıyor ondan sonra gelen ikinci tankın altına da kendini atıyor ve oradan da kurtuluyor. Tabi ki yarası vesairesi oluyor. Bu genç, işte bu gençlerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Ve ben bu gençlere inanıyorum. Ben bu genci yurt dışına gönderdim, dil yapıyor vesaire. İnşallah dönüp gelecek yatırımcı olarak devam edecek. Biz onların hizmetkarı olarak yeni nesli Türkiye'nin inşası ve ihyasında bu şekilde değerlendirecek" diye konuştu.

ERDOĞAN MİTİNGDE SABRİ'Yİ ALNINDAN ÖPMÜŞTÜ

Erdoğan, bir mitingde kürsüye çıkardığı Sabri Ünal'ı alnından öpmüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Piri Reis Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title