Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asla görüşmem" dediği Sisi ile el sıkıştı, sırada başka bir lider daha var

Güncelleme:

Dünya Kupası'nın açılışı için davet edildiği Katar'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Doha'daki resepsiyonda liderlerle ayaküstü görüştü. Erdoğan'ın bir araya geldiği isimler arasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi de yer aldı. Erdoğan'ın Sisi'den sonra önümüzdeki dönemde arasının açık olduğu Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katıldı. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle gittiği Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Al Bayt Stadı'ndaki resepsiyonda da bazı liderlerle ayaküstü görüştü.

9 YIL SONRA İLK ÜST DÜZEY TEMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile de tokalaşarak ayaküstü sohbet etti. Bu kısa görüşme, Sisi'nin Mısır'da 3 Temmuz 2013'te Genelkurmay Başkanı iken yönetime el koymasının ardından Türkiye ile Mısır arasındaki en üst düzey temas olarak kayıtlara geçti.

SİSİ İLE FOTOĞRAFI GÜNDEM OLDU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile tokalaştığı fotoğraf sosyal medyada da konuşuldu. Erdoğan'ın Sisi için "Beni barıştırmaya çalışıyorlar ama asla görüşmem" sözleri yeniden gündem olurken, kısa zamanda "Sisi" ve "Binali Yıldırım" etiketleri de TT'ye girdi. Fotoğrafla ilgili sosyal medyada birçok kullanıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 İstanbul seçimlerinde söylediği "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?" sözlerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asla görüşmem' dediği Sisi ile el sıkıştı, sırada başka bir lider daha var

"SİL BAŞTAN YAPABİLİRİZ" DEMİŞTİ

Bu mini zirve dünyada da büyük yankı uyandırırken Erdoğan'ın Sisi'den sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de bir görüşme gerçekleştirebileceği öngörülüyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde G-20 Liderler Zirvesi sonrası açıklamalarda Suriye ile ilişkilere yönelik olarak, "Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Haberler

500

Yorumlar (16)

öncevatan :

DEVLET YÖNETMEK KİŞİSEL SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇER REİSTE DEVLETİN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMİŞ, DOĞRU OLANI YAPMIŞTIR. KONUŞMASA HERKESLE SORUNLUYUZ DERLER KONUŞSA DÜN BÖYLE SÖYLÜYORDUN DERLER AĞZI OLAN KONUŞUYOR.

135
213
yanıtYanıtla
corci:

eee rabia ne olacak?

249
41
yanıtYanıtla
Bertan Kebapci:

karıştırma şimdi

yanıt5
yanıt1
Abdullah Aydemir:

Rabia devam rahat ol sen. Ülkenin menfaati söz konusu. Ayık olun biraz.

yanıt21
yanıt111
seyfullah aydın:

iyiymiş oralarda sana selamı var

yanıt6
yanıt24
Selim Güler:

Ülke menfaati icin ,reisimiz ne yapsa yeridir

85
202
yanıtYanıtla
Halit:

ülke menfaati oldumu çiğ tavuk bile yenir

76
207
yanıtYanıtla
Mehmet Patişah:

KAZAN KAZAN İÇİN ÖNCE ÜLKE MENFADİİ. SENİ SEVİYORUZ RTE

67
203
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

omurga şart tabi sana

yanıt106
yanıt33
Murat Kılıç:

Siyasette küslük olmaz. Öyle olsa tarihte bizim en çok canımızı yakan Yunanla İngilizle yan yana gelemedik. Devlet yönetmek böyle birsey

84
165
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title