Haberler

Çukurova'da Yaz Kur'an Kursları Cıvıl Cıvıl

Güncelleme:

Çukurova Müftülüğüne bağlı Cami ve Kuran kurslarında Yaz Kur'an kurslarının başlaması ile birlikte Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camilere giden çocuklar, aynı zamanda sosyal aktivitelere katılıyor.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, yaz Kur'an kurslarının ilk günü camilerdeki Kur'an kurslarını gezdi. Kur'an kurslarının önemi ve çalışma şekliyle ilgili çocuklarla sohbet eden Müftü Gün, kursa katılan öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Müftü Gün, Bu Yaz da fedakar ve çalışkan Din gönüllülerimizin rehberliğinde yaz Kur'an Kurslarımız Çukurovamız'da çok bereketli başladı ve öyle devam edecek inşallah.İlk günden camilerimiz ve Kur'an Kurslarımız Çocuk sesleri ve bereketi ile adeta dolmuş durumda. Kurslarımızın daha verimli olmasını temin amacıyla öğrencilerimizi yaş ve eğitim seviyelerine göre sınıflara ayırmaya çalışıyoruz. Gayretli ve çalışkan Din gönüllüsü kardeşlerimizin düzenli ve sistemli çalışmaları ile 2018 Yaz Kuran Kurslarımız Çukurovamız'da daha güzel geçecek. Yaz döneminde dini, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler olacak" dedi.

Çocukların yaz aylarında Kur'an-ı Kerim'i ve İslam'ın şartlarını öğrenmelerini sağlayan Yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor. Çocukların ilgisi büyük olunca cami görevlileri de kursların renkli geçmesi için bir dizi çalışma yapıyor. Ramazanoğlu camii Doğan Alçı , çocukların kurslarda hem eğlendiğini hem de Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrendiğini ifade etti.

İmam Doğan Alçı, "Kurslara gelen öğrencilerimize hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla çeşitli hediyelerin yanı sıra teneffüslerde çikolata, simit vepoğaça gibi ikramlarda bulunuyoruz" dedi.

Nomanoğlu Camii İmam Hatibi Orhan Durmaz, Mahalle de beklediğimizin de üstünde öğrenci kaydı yaptık. Camii olması hasebi ile dini eğitim veriyor, çocuklarımızın gelişimi noktasında yapılması gereken her şeyi velilerimizindi destekleri ile sunuyoruz."

Kurs sonunda öğrencilere her gün dondurma ikramı vb. ikramlar yapılmakta. Öğrenciler;camii bahçesinde ve parkta çeşitli oyun ve eğlencelerle güzel ve hoşça vakit geçirmekteler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuran-ı Kerim Hüseyin Gün Müftü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title