Haberler

Çubuklu Turşucular Yağmur Duasına Çıktı

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki turşu üreticileri, yeterli yağış alamayan tarım arazileri için yağmur duası yaptı.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki turşu üreticileri, yeterli yağış alamayan tarım arazileri için yağmur duası yaptı.

İlçenin Aşağı Çavundur Mahallesi'ndeki turşu üreticileri, Çubuk Çayı Vadisi'nde bulunan Karaköprü mevkisinde kılınan namaz ve okunan duaların ardından yağmur duası yaptı.

İlçe Müftüsü Muharrem Genç'in yaptırdığı yağmur duasına gelen çok sayıda cemaate, dua sonrası kesilen kurbanların etlerinden yapılan homaça yemeği, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

Mahalle Muhtarı Abdullah Esre, mahallelerinin geçim kaynağının salatalık yetiştiriciliği ve turşu üreticiliği olduğunu belirterek, bu yıl yağmurun yağmadığı için ürün almakta zorlanacaklarını söyledi.

Bahçelerini besleyen Çubuk 2 Barajı'nda suyun azaldığını, Çubuk Çayı'nın ise kuruduğunu dile getiren Esre, bu nedenle gelenek haline getirdikleri yağmur duasını bu yılda gerçekleştirdiklerini aktardı.

Esre, yağmurun önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yağmur yağdığı zaman şükrüne, yağmadığı zaman ise yağmur yağması için talebine çıkıyoruz. Bu yılda 3 büyükbaş hayvanımızı bir gün önce kurban ettik. Kestiğimiz kurbanların etinden de imece usulüyle yemekler pişirdik ve buraya gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Bu yıl hiç yağmur yağmadı desek yeridir. Kuyularımızda su kalmadı, barajımız boşaldı, Çubuk Çayı kurudu. Bu nedenle Cenabı Allah'a ellerimizi açtık yağmur yağması için dua ediyoruz."

Mahalle sakinlerinden Hacı Mustafa Şanal da kış aylarının kurak geçtiğini ve bölgeye yaklaşık 2 aydır yağmur yağmadığını ifade ederek, "Eskiden köy halkı birlikte tepeye çıkıp dua ederdik. Namazlar kılındıktan sonra kesilen kurbanların etlerinden pişirilen yemekler köy halkına ikram edilirdi ve çok güzel yağmur da yağardı. İnşallah bugün de yağacak. Çünkü çok yağmura ihtiyacımız var." diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da yağmur ve şükür duasını eda etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Yağmur yağması ve turşuluk ürünlerin rekoltelerinin yüksek olması için dua ettik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çubuk Çayı Karaköprü Çavundur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title