Haberler

Çubuk'ta "Yoksulluk Çalıştayı" Düzenlendi

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde, Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (SETAM) tarafından, "Çubuk İlçesi Yoksulluk Dağılım Analizi ve Güncel Beklentiler Çalıştayı" yapıldı.

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde, Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (SETAM) tarafından, "Çubuk İlçesi Yoksulluk Dağılım Analizi ve Güncel Beklentiler Çalıştayı" yapıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen çalıştaya Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, SETAM Başkanı Abdullah Doğru, Prof. Dr. Vahit Bıçak, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Sehu, Sayıştay Üyesi Ömer Burhan, Ömer Karamollaoğlu, Tarım Bakanlığı Başmüşavirliği M. Emir Şahiner, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile esnaflar katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan SETAM Başkanı Doğru, yapılan projeyle ilçenin bütün potansiyellerinin masaya yatırılarak hem halk hem de kurumsal yapılarda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.  Yapacakları çalışmanın 4 ayrı hedef grubu olduğunu vurgulayan Doğru, şunları söyledi:

"Birinci hedef grubumuz olan halkın ilçede kurulacak üniversiteden beklentileri ve üniversitenin halka verebilecekleri tespit edilecek. İkinci grubumuz kamu yöneticileri ve çalışanlarıdır. Bu kitlede oluşacak farkındalık, onların hem üniversitenin gelişimine hem de Çubuk ilçesinin gelişim planlarına katkılarını doğru bir şekilde destekleyecektir. Üçüncü grubumuz Ankara genelinde sosyo-ekonomik gelişim çalışmalarına katkıda bulunanlardır. Bu kitle için saplanacak temek bir referans çalışması onların hesaplarına önemli bir katkıda bulunacaktır. Dördüncü grupta üniversitenin kendisidir. Üniversite personeli ve öğrencileri halkın onlardan beklentilerini anlamış olacaklardır. Bu beklentiler üniversitenin beklentilerine doğru katkı sağlayacaktır. Bu yapılacak çalıştaydan elde edilecek veriler ileride yapılacak olan çalışmalar için bir referans bilgi oluşturacaktır. Bu tür çalışmalar üniversitenin gelişmesinin denetlenmesi içinde önemli veriler sağlayacaktır."

Kalkınma Ajansı desteği ile yapılan projenin 60 bin TL'ye mal olacağını kaydeden Doğru, bu çalışmanın devamında anket çalışmaları ve esnaf ziyaretleri de olacağını ifade etti.

Daha sonra katılımcılar sırayla söz alarak, ilçenin potansiyellerini, değerlerini, gelir seviyesini ve bunlar ışığında gelir seviyesini yükseltmek için neler yapılabileceği üzerinde tartıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Çubuk Belediyesi Abdullah Doğru Recep Taş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title