Haberler

Çorumlu Şehit Uzman Çavuş Erkoç'u 10 Bin Kişi Uğurladı

Çorumlu şehit Uzman Çavuş Erkoç'u 10 bin kişi uğurladı

Mardin'in Derik İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen 36 yaşındaki Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç, memleketi Çorum'da 10 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mardin'in Derik İlçesi'nde şehit düşen evli ve iki çocuk babası Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, dün akşam memleketi Çorum'a getirildi. Bu sabah şehidin evinin önünde helallik alındı. Bu sırada Uzman Çavuşun eşi 33 yaşındaki Gülay Erkoç ile annesi 59 yaşındaki Gülseren Erkoç, şehidin yüzüne son kez bakınca fedalık geçirdi. Evin önünde kurulan taziye çadırında şehidi karşılamak için büyük bir kalabalık toplandı. Şehidin yakınları ise güçlükle ayakta durabildi. Şehidin eşi Gülay Erkoç, silah arkadaşlarına sarılarak "Vatan size emanet" dedi. Cenazesi yapılan duanın ardından, cenaze namazı için Akşemseddin Cami'ne götürüldü. Akşemseddin Cami'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Şehidin yakınları Türk Bayrağına sarılı tabutun etrafında uzun süre ayrılmadı. 60 yaşındaki babası Hüseyin Erkoç, annesi Gülseren Erkoç, eşi Gülay Erkoç ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un 12 yaşındaki kızı Aybüke ve 6 yaşında oğlu Hüseyin Emre'nin babalarının fotoğrafına sarılıp öpmeleri ise yürekleri dağladı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ardından İl Müftüsü Ahmet Akın cenaze namazını kıldırdı. Şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında camiden tekbir getirilerek çıkarıldı. Garnizon Şehitliğe götürülerek burada son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Erkoç Hüseyin Emre Derik Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title