Haberler

Çocuklarda Teknoloji Bağımlılığını Önlemek İçin

Güncelleme:

AMGEN & Mustafa Nevzat, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği İş'te Misafir'de Pedagog Nilgün Doruk'u ağırladı.


Sağlıklı bir aile ve iş dengesinin kurulması için aile kavramının aile bireylerinin önceliklerinin merkezine yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Doruk, çocuklarda gelişen teknoloji bağımlılığının önüne geçmek için ebeveynlere düşen görevlerden bahsederek, nasıl daha sosyal bireyler yetiştirilebileceği hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Amgen & Mustafa Nevzat'ta her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İş'te Misafir'e konuk olan Nilgün Doruk, çocuklarda teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere, aile ve iş dengesi, çocuk aile ilişkisi, eğitim yılı öncesi çocuklar için ailelere öneriler ve ailelerin çocuklara pedagojik yaklaşımı konularıyla ilgi deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Sağlıklı bir aile ve iş dengesinin kurulması için, çocuklarla yapılan paylaşımın önemini vurgulayan Doruk, çocuklarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek için geçirdiğimiz yoğun bir günün ardından bile her şeyin onlarla doğru bir şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi. Çocuklarla oyun oynamanın ve aktiviteler düzenlemenin, aile- çocuk ilişkisini olumlu yönde geliştirmede önemli rol oynadığını da belirten Doruk, anılar biriktirmenin, aile yemeği ve kitap okuma saati gibi ritüeller oluşturmanın gerekliliğinin yanı sıra, zaman yönetimi ve öncelikleri doğru belirlemenin öneminin ve bu süreçteki etkisinin altını çizdi.

Daha sağlıklı, çevresiyle uyumlu ve doğru iletişim kurabilen bireyler yetiştirmenin önemini vurgulayan Doruk, günümüzde çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığını önlemek adına ebeveynlere düşen önemli görevlerden de bahsetti. Teknolojiyle tanışma yaşının belirlenmesi, internet üzerinde geçirilen zamanın sınırlandırılması ve çocukların yalnız yararlı içeriklere ulaşması için ebeveynlere büyük bir görev düştüğüne değinen Doruk, toplantı sonunda kendisine gelen soruları cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title