Haberler

Churchıll: "Yahudiler Acılarından Kısmen Sorumlu"

Eski İngiliz Başbakanı Winston Churchill'in, 1937 Yılında Kaleme Aldığı Makalede, Çektikleri Acılardan Yahudilerin Kendilerinin Kısmen Sorumlu Olabileceğini Yazdığı Ortaya Çıktı.

Eski İngiliz Başbakanı Winston Churchill'in, 1937 yılında kaleme aldığı makalede, çektikleri acılardan Yahudilerin kendilerinin kısmen sorumlu olabileceğini yazdığı ortaya çıktı.

Cambridge üniversitesi arşivine göre, Churchill daha başbakan koltuğuna oturmadan kaleme aldığı, ancak yayınlatmadığı makale, "Yahudiler acısını çektikleri düşmanlığın kısmen de olsa sorumlusu olabilir" ifadesini kullanıyor.

Churchill, bu düşmanlığı "Yahudinin farklı oluşuna" bağlıyor.

Tarih doktoru Richard Toye tarafından ortaya çıkarılan "Yahudiler zulümle nasıl başa çıkabilir" başlıklı makaleye göre, eski başbakan "Yahudi düşmanlığını sırf canilerin acımasızlığına bağlamanın kolaycılık olacağını" belirtiyor ve bunun ille de bütün gerçeklerle örtüşmeyeceğini yazıyor.

Churchill bunları yazdıktan üç yıl sonra başbakan oldu. 1933'te Almanya'da iktidara geldikten sonra Yahudi avına çıkan Naziler, ikinci dünya savaşında 6 milyon Yahudiyi gaz odalarında yaktı.

"Yahudi düşmanlığının, Yahudiler ve diğerlerinin yasa önünde eşit olduğu ülkelerde bile görüldüğünü" kaydeden Churchill, "Yahudi düşmanlığı tahlil edilirken bütün bunların göz önüne alınması gerektiğini" vurguluyor. Churchill, "Bunların bizzat Yahudiler tarafından da özellikle dikkate alınması gereğine" işaret ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title