Haberler

CHP: "Tüsiad AKP'ye Bugüne Kadar Ne Söyledi?"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ciddi Bir Muhalefet Boşluğu' Olduğunu Söyleyen Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a, 'CHP'yi Eleştirmek İçin Önce CHP'ye Karşı Önyargıların Yıkılması Lazım. Tüsiad, Yoksulluğu Siyaseten Sömüren AKP'ye, Bugüne Kadar Ne Söyledi?' Diye Yanıt Verdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ciddi bir muhalefet boşluğu'' olduğunu söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a, ''CHP'yi eleştirmek için önce CHP'ye karşı önyargıların yıkılması lazım. TÜSİAD, yoksulluğu siyaseten sömüren AKP'ye, bugüne kadar ne söyledi?'' diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın eleştiri ve övgülerinin, siyasi partiler tarafından dikkatle izlendiğini dile getirerek, ''Ama bizim gösterdiğimiz özenin TÜSİAD tarafından da gösterilmesi lazım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, sorumlu muhalefet yaptıklarını, yanlışları her ortamda dile getirdiklerini, bunları söylerken, hukukun üstünlüğünü, laik, demokratik sosyal devletin gereğini yerine getirdiklerini vurguladı.

CHP'nin iyiniyetli çağrılarına, AK Parti kanadından sadece öfke seslerinin geldiğini, öfkeyle beslenen bir iktidarın olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Keşke, bu ülkede sivil toplum kuruluşları, CHP'nin gösterdiği sorumluluğun benzerini iktidar kanadından da isteseler. İktidarın gücüne kimse teslim olmamalı, gücünden korkmamalı. Güce teslim olunursa, tek söylem, anamuhalefetin sırtına yıkılırsa bu da doğru değil. Bu ülkede işçi sendikaları var, ne yapıyorlar? Eğer uzlaşma diye, haklardan ödün vermeyi kabul ediyorlarsa, hangi demokrasiden bahsedeceksiniz'' dedi.

''AB'yi unutan bir iktidar kanadına övgüler düzmek doğru mu? AB ile ilişkilerde takiye mantığını gütmek, doğru mu?'' sorularını yönelten Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin bütün davranış ve eylemlerinde takiyeyi ön plana çıkardığını ileri sürdü.

CHP'li Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunu, anamuhalefet partisi olarak gayet iyi görüyoruz ve parlamentoda yaşıyoruz. Ama istiyoruz ki bizim gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız ve dillendirdiğimiz olayları, TÜSİAD da görsün ve duysun. Onların söylemlerinin doğru olduğu her zaman kabul edilmesin. Verdiği sözlere bakın, AKP bugüne kadar hangi sözünü yerine getirdi. Ekonominin bugün içinde bulunduğu durumun sorumlusu anamuhalefet partisi mi? Biz ekonomide neyi engelledik de yeteri kadar muhalefet yapmıyoruz. Eğer bu ülkede, TOBB Başkanı, 'Biz kendi ülkemizde taşeron konumuna gelmek istemiyoruz' diyorsa, burada bir gerçeklik payı var. Bu gerçeklik payını acaba TÜSİAD duydu mu? 'İnsan hakları, laiklik, demokrasi, ekonomi' diyeceksiniz, peki ya yoksulluk? Yoksulluğu siyaseten sömüren AKP'ye TÜSİAD bugüne kadar ne söyledi acaba? Yoksulluğun istismar edildiği bir seçim süreci yaşadık.''

TÜSİAD'ın öteden beri söylemlerinde CHP'ye, sosyal demokrasiye karşı mesafeli bir yaklaşımı olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, önerilerinin sağlıklı algılanmadığını söyledi.

TÜSİAD yetkililerini, Anadolu'ya çağıran Kılıçdaroğlu, ''Orada toplumun bir yerlere kaydığını daha net göreceklerdir. Keşke, bütün Anadolu, İstanbul gibi olabilse. İşadamlarının, hükümete karşı sert bir söylem geliştirmeyeceklerini kabul ediyoruz. Hükümete karşı sert söylem göstermiyorlar ama en azından muhalefete karşı da belli bir mesafeyi korumaları gerekiyor'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın eleştirilerden alınmadıklarını belirterek, sözlerini, ''Ama bizim eksikliklerimizi de söyleyebilirler mi? Hangi konuda muhalefet olarak eksikliğimiz oldu? Parlamentoda AKP'nin 340 milletvekili var, istediği yasayı çıkarıyor. 21 saat kesintisiz muhalefet ederken, 'Siz iyi muhalefet ediyorsunuz' diye bir şey söylendi mi? Hayır. Demokraside gideceğimiz yer Anayasa Mahkemesi, orada hakları arıyoruz'' diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title