Haberler

CHP: "TSK Belgelerle İlgili Soruşturma Başlatmalı"

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Genelkurmay Başkanlığı'na ait olduğu öne sürülen ve "sivil hayata müdahale" çalışması olarak sunulan belge ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın soruşturma başlatması gerektiğini söyledi.

CHP'li Özyürek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasete ve sivil hayata müdahale etmek için geniş kapsamlı bir "Eylem Planı" hazırladığına ilişkin iddialarla ilgili olarak, ANKA'ya açıklamalarda bulundu. Özyürek, basına yansıyan söz konusu belgenin geçerli bir belge olup olmadığının açıklığa kavuşturulması gerektiğine işaret etti. Genelkurmay Başkanlığı'nın "onaylanmış böyle bir belge yok" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Özyürek, "Ayrıntılı bilgiler var. Onaylanmamışsa, TSK'nın hiyerarşisi içerisinde hazırlanmamışsa kim veya kimler böyle bir çalışma yapmıştır? Çünkü oradaki öngörülen, çalışmalar ve önlemler TSK'nın görev ve sorumluluk alanını aşan çalışmalar. TSK'nın yetki ve sorumluluğu yasalarla öngörülmüştür" diye konuştu.

Söz konusu çalışmaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerektiğini ifade eden Özyürek, şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı gibi hiyerarşi içinde hazırlanmamışsa ve onaylanmamışsa o zaman bunları kimler hazırlamıştır. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı'nın bir soruşturma yapması gerekir. Bu soruşturma sonunda, hiyerarşi dışında TSK'nın yetki ve sorumluluğunu aşan çalışmalar, kimler tarafından yapılmıştır ve bu çalışmaları yapan kimselerle ilgili ne gibi yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu konularda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılması gerekir.

TSK'yı görev alanı dışına çıkıyormuş gibi gösteren bu çalışmalar TSK'yı yıpratıyor. Özellikle TSK gibi gizliliğe çok önem veren, kendi içinde çalışan bir kuruluşun bilgilerinin de çarşaf çarşaf medyaya nasıl sızdığı ve kimler tarafından sızdırıldığı konusunda kamuoyuna bilgi verilmesi gerekir." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title