Haberler

CHP'nin "İnanç Özgürlüğü" Raporu

ÖNDER Genel Başkanı Korkut: "Gençlerimizin, özellikle çok kültürlü ve çoğulcu bir toplumda yaşadığımızı dikkate alarak Türkiye'deki kültürler, dinler hakkında bilgi sahibi olmaları, elbette kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede İslam ile ilgili temel bilgilere sahip olması gerektiği kanaatindeyiz"

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, CHP'nin, Alevilerin taleplerine yönelik hazırladığı "Herkes İçin İnanç Özgürlüğü Raporu"nda yer alan, "zorunlu din dersinin kaldırılması" önerisinin, Türkiye'nin gerçeklerine aykırı olduğunu söyledi.

Ankara'da bazı ziyaretlerde bulunan Korkut, CHP'nin raporunda yer verilen öneriyi AA muhabirine değerlendirdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), "Alevi" olduğunu beyan eden bir vatandaşın başvurusu üzerine Türkiye'deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılmasıyla ilgili bir kararı olduğunu belirten Korkut, dersin adının "Din" değil, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" olduğunu vurguladı.

Coğrafya ve benzeri dersler nasıl öğrenciler için gerekliyse Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin de gerekli olduğunu dile getiren Korkut, "Gençlerimizin, özellikle çok kültürlü ve çoğulcu bir toplumda yaşadığımızı dikkate alarak Türkiye'deki kültürler, dinler hakkında bilgi sahibi olmaları, elbette kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede İslam ile ilgili temel bilgilere sahip olması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Korkut, "CHP'nin bu raporunda öne çıkan bu değerlendirmenin aslında Türkiye'nin sahip olduğu gerçeğe aykırı olduğunu ifade etmek isteriz. Dolayısıyla kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede çocuklarımız kendi inançları, dinleri, kültürleri hakkında geniş bilgiye sahip olabilmeliler, bunu müfredatta görebilmeliler, bu eğitim imkanının sunulmuş olması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda hem MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, hem ilahiyat fakülteleri, hem de sivil toplum kuruluşlarının önemli çalışmaları olduğunu belirten Korkut, "Bu ihtiyacın olduğu ve AİHM'in Türkiye'nin gerçeklerine uygun olmayan bir karar verdiği kanaatine sahibiz" dedi.

Korkut, ÖNDER'in konuya ilişkin hazırladığı çalışmayı gelecek günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Alevilerin taleplerine yönelik CHP'nin hazırladığı "Herkes İçin İnanç Özgürlüğü Raporu"nda "zorunlu din derslerinin kaldırılması" başta olmak üzere inanç haklarının tanınması, kutsal mekanlarına yönelik yağma ve yıkımlara son verilmesi" gibi öneriler yer alıyor.

Raporu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 7 Kasım'da CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda, düzenledikleri basın toplantısı ile açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Korkut Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title