Haberler

CHP'liler Kadıköy'de Ankara'daki Bombalı Saldırıyı Protesto Etti

Kadıköy altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu CHP'li grup, Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etmek için İskele Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Özcan, Gamze Akkuş İlgezdi, PM üyesi ve eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile milletvekili adayları ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı.

Saat 18.00 sıralarında Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, burada, bombalı saldırıda hayatını kaybeden bazı partililerin fotoğraflarını yere bırakarak mum yaktı. Oturma eylemi de yapan grup adına, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin basın açıklamasını okudu.

Açıklamada şöyle denildi

"Emek, barış, demokrasi için Ankara'ya giden yoldaşlarımız, dostlarımız katledildiler. Bugün yurdun dört bir yanında emek ve barış için yürüyen kardeşlerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımızın cenazelerine katıldık. İstanbul'da bugün 10 cenaze vardı. Dostları, yoldaşları toprağa verdik. Ankara'da yaşanan katliamın sorumlusu AKP'dir. Aradan 3 gün geçmesine rağmen kimse görevden alınmamış ve istifa etmemiştir. Tüm izinleri alınmış bir miting için güvenlik zafiyeti olup olmadığı tartışılıyor. Devlet tüm yurttaşlarının canını korumak zorundadır. 100'ün üzerinde insan bu ülkenin başkentinde, ülkenin kalbinde, güvenliğin en yüksek olduğu yerde paramparça oldular. Bizlerin de yürekleri parçalandı. AKP hükümetinin bakanı bu işten 'Güvenlik zafiyeti yok' diye kurtulamaz. Güvenlik zafiyeti olmadığı doğru, çünkü hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştır.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nin önündeki bayrağı göstererek, 3 günlük yas ilan edilmesine rağmen bayrakların yarıya indirilmediğine dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Tanal İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title