Haberler

Dilek Akagün Yılmaz: Süheyl Batum'un İhracı Hatalı, Yargıdan Döner

Güncelleme:

Süheyl Batum'un partiden ihracıyla ilgili konuşan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz kararın hatalı olduğunu ve yargıdan döneceğini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un CHP'den ihraç kararının hem usul hem esas yönünden hatalı olduğunu ve yargıdan döneceğini düşündüğünü söyledi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski milletvekili Fevzi İşbaşaran'ın Cumhurbaşkanı ve eşine Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandığını anımsattı.

1 Aralık 2014 tarihli adli bilişim inceleme raporunda, hakaret içeren tweetlerin Fevzi İşbaşaran'ın resmi hesabından atılmadığının belirtildiğini, İşbaşaran'ın da bunların kendisine ait olmadığını söylediğini ifade eden Yılmaz, buna rağmen tutuklamanın gerçekleştiğini söyledi. Yılmaz, bilişim bürosunun raporuna rağmen tutuklama kararı verilmesinin hatalı olduğunu savundu.

Fevzi İşbaşaran'ın gözaltındayken avukat olduğu belirtilen İsmail Barbaros tarafından ziyaret edilerek darp edildiğini; karakol çıkış saatinin Twitter'dan duyurulduğunu ve çıkışta saldırıya uğradığını; ellerinde pankart ve döviz bulunduran bir kalabalığın kendisini linç etmek istediğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki bu kalabalığın içinde AK Parti Milletvekili Metin Külünk de vardır. Külünk, Meclis'te de pek çok arkadaşımıza saldırdı. Burada da planlanmış bir saldırı içinde olduğunu görmekten bir milletvekili olarak büyük üzüntü duydum. Meclis Başkanlığı kendisini uyarmalı ve hakkında fezleke düzenlenmelidir. Böylesi bir girişimin içinde Külünk'ün olması kabul edilebilir bir şey değildir. AKP tarafından organize edildiğini düşündüğümüz milis güçler devreye konulmaktadır."



-Batum'un ihracı-



Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un CHP'den ihraç kararıyla ilgili bir soru üzerine, "Bu kararın hem usul hem esas yönünden hatalı bir karar olduğunu ve yargıdan döneceğini düşünüyorum" dedi.

Yılmaz, CHP'de bu tür tartışmaların her zaman olduğunu ve Genel Merkezin daha tahammüllü davranması gerektiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüşmelerine ilişkin soru üzerine Yılmaz, casusluk davasıyla ilgili şu an 36 kişi hakkında yakalama kararı olduğunu, 5 kişinin halen cezaevinde olduğunu anımsattı. Yılmaz, "Bu dava da kumpas davalarından biridir. Bu zaman kadar hak ihlali ile ilgili bir karar verilmedi. Sayın Kılıç bu başvuruyla ilgili raportörün raporunu verdiğini ve önümüzdeki günlerde inceleneceğini söyledi" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Akagün Yılmaz Bedii Süheyl Batum Eskişehir Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title