Haberler

CHP'li Vekillerin Dündar ve Gül'ü Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu bir grup milletvekili, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü, Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu bir grup milletvekili, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü, Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, Sibel Özdemir ve Ali Özcan ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Ankara Milletvekili Şenal Saruhan ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, cezaevinde Dündar ve Gül'le görüştü.

Cezaevi çıkışında konuşan Erdem, "İçeride durum gayet iyi. Can Dündar ve Erdem Gül son derece rahat koşullarda bulunuyor. Her ikisinin de herhangi bir cezaevi ya da mobing tipi bir baskıyla karşılaşmadıklarını gördük ama gazeteciliğin Silivri Cezaevi'nde tutsak edilmesi elbette kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Hukuki olarak onlarla beraber mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Erdem, gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini kaydetti.

Adaletin galip geleceğini söyleyen Şenal Saruhan ise Gül'ün basına iletilmesi amacıyla kaleme aldığı "Bizi burada kendi başımıza bırakmayacağınızı net olarak anladım. Bu dayanışma, umut her şeye değer" şeklindeki notunu aktardı.

Sibel Özdemir, Ali Şeker, Orhan Sarıbal ve  Niyazi Nefi Kara da tutuklu gazetecilerin acilen serbest bırakılmaları gerektiği değerlendirmesini yaptı.

Uçurtma etkinliği

Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar babasına destek olmaya gelen CHP'li milletvekili heyetine teşekkür etti.

Ege Dündar, "Umarım babam, bir avuç gökyüzünden değil, buraya gelerek uçurtma uçuran gençleri izleyebilecek. Tutuklandığı günden beri desteğini esirgemeyen herkese kucak dolusu sevgi ve teşekkürler. İyi ki varsınız" dedi.

Açıklamaların ardından CHP'li milletvekilleri uçurtma uçurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Can Dündar Ege Dündar Eren Erdem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title