Haberler

CHP'li Vekillerden 'Uçak Kazasında İhmal Var' İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Adana'dan Havalandıktan Sonra Bağdat'ta Havaalanına İniş Yaparken Düşen Antonov Tipi Rus Uçaklarının Daha Önce de Düştüğünü Belirterek, "Türkiye, Rc-100 Uçaklarını Hava Güvenliği Olmadığı İçin Kaldırdı, Neden Antonov Tipi Uçaklar Hala Kullanılıyor" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Adana'dan havalandıktan sonra Bağdat'ta havaalanına iniş yaparken düşen Antonov tipi Rus uçaklarının daha önce de düştüğünü belirterek, "Türkiye, RC-100 uçaklarını hava güvenliği olmadığı için kaldırdı, neden Antonov tipi uçaklar hala kullanılıyor" dedi.

30 yolcu ve 5 mürettebatıyla sabah saatlerinde Adana Havalimanı'ndan kalkan ve Bağdat'ta havaalanına iniş yaptığı sırada piste 200 metre kala düşen Antonov tipi kargo uçağında bulunan Kulak İnşaat Genel Müdürü İsmail Kulak'ın yakınlarını ziyaret etmek için uçakla Ankara'dan Adana'ya gelen CHP Adana milletvekilleri Tacidar Seyhan, Kemal Sağ ve Uğur Aksöz, uçağın düşmesinde zafiyet bulunduğunu savundu.

Milletvekili Tacidar Seyhan, Antonov tipi Rus uçağının daha önce de Antalya'da düştüğünü hatırlatarak, "Türkiye RC-100 uçakları hava güvenliği olmadığı için kaldırdı, neden Antonov tipi uçaklar hala kullanılıyor. Burada bir zafiyet olduğunu düşünüyoruz. Hükümet hava ve kara güvenliği konusunda istenilen düzeyde çalışmalar yapmıyor" dedi.

Milletvekili Uğur Aksöz ise, soru önergelerinin sadece mecliste verilemeyeceğini belirterek, "Ben Ulaştırma Bakanı'na buradan bir soru önergesi vermek istiyorum. Bu Antonov uçaklarının bakımını kim yapıyor? Bu açıkların kalkışına kim izin veriyor? Bu uçakları kullananların gerekli belgeleri var mıdır? Bu sorulara cevap bekliyorum" diye konuştu.

(AC-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title