Haberler

CHP'li Milletvekillerinin Irak İzlenimleri

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Irak’ta kaçırılan 18 Türk işçi ile ilgili olayın terör olayı olmadığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi ile ilgili olayın terör olayı olmadığını söyledi.

Irak'ta stadyum inşaatında kaçırılan 18 işçinin akıbetini öğrenmek için Irak'a giden CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında olayın bir terör olayı olmadığını söyledi.

Ailelerin çaresizliği nedeniyle Bağdat'a gittiklerini belirten Tahsin Tarhan, "Hassas bir konu. Öncelikli olarak terör olayı değil. Olayın iki ülke, Irak ve Türkiye yetkilileri tarafından çözülmesi gereken bir olay" dedi.

Hassas bir olay olduğu gerekçesi ile detaylı bilgi veremeyeceğini kaydeden Tarhan, Iraklı yetkililerle görüştüklerini, Irak Başbakanının bu konuda bir komisyon oluşturduğunu ve Türk vatandaşlarının bulunması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ise işçilerin güvenli ve sağlıklı olduklarını bildiklerini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tahsin Tarhan Balıkesir Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title