Haberler

CHP'li Gençler, Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, 46 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı. Taksim'den, Dolmabahçe'ye yürüyen grup, 6'ncı Filo'nun denize döküldüğü noktada denize karanfil attı.

Gümüşsuyu İnönü Caddesi'nde saat 16.00'da bir araya gelen CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, ellerinde pankartlar, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın fotoğraflarıyla Dolmabahçe'ye yürüdü. Marşlar eşliğinde yürüyen grup üyeleri, ayrıca 'Devrim şehitleri ölümsüzdür, 'Kahrolsun ABD emperyalizmi ve 'Tam bağımsız Türkiye sloganları attı.

Yürüyüş sonunda, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. Grup adına konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 'Atatürk'ün ve Denizlerin emaneti demokrasimizi, Türkiye'mizi gerçekten bağımsız kılabilmek için buradan, 6'ncı filoya secde edenlere karşı 24 Haziran'da bir galibiyet almamız gerekiyor. 24 Haziran'da Türkü, Kürdü, Lazı, bu ülkede yaşayan herkesle birlikte, Türkiye'yi karanlığa gömmek isteyenlere karşı galibiyet almak zorundayız. Onların bize miras bıraktığı emanete sahip çıkmak zorundayız. Onları anmak için onları anlamak zorundayız. Biz kanlı pazarları yapanların yönettiği Türkiye'deyiz. Terörü seçim propagandası olarak kullandılar. Demokrasiyi tekrardan kurmak boynumuzun borcudur. Onun için Denizlerin üniversitelerine de sahip çıkmak zorundayız dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise 'Denizleri asanların adı anılmıyor. Hiçbir yerde yok. Ama bugün yüz binlerce gencimizin adı Deniz, Yusuf ve Hüseyin'dir. Onlar üç kişiydiler. Ama o Denizler okyanusa açıldı, çığ gibi büyüdü. 24 Haziran'da da sandıklara akacak ve sandıklarla onları göndereceğiz diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup üyeleri Dolmabahçe'den denize karanfil attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Gezmiş Hüseyin İnan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
title