Haberler

CHP'li Eski Başkan Yolsuzluktan Cezaevine Gönderildi

Sahte faturalarla kırtasiye alımı yapılmış gibi göstererek Orhanlı Belediyesi'nin kasasını yaklaşık 2 milyon lira boşattığı iddiasıyla gözaltına alınan eski Belediye Başkanı ve CHP İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi ve beraberindeki 7 kişi...

Sahte faturalarla kırtasiye alımı yapılmış gibi göstererek Orhanlı Belediyesi'nin kasasını yaklaşık 2 milyon lira boşattığı iddiasıyla gözaltına alınan eski Belediye Başkanı ve CHP İl Başkan Yardımcısı Cemil Ekşi ve beraberindeki 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mali şube ekiplerince gerçekleştirilen bir operasyon sonucu yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle Eski Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ve bazı belediye çalışanları olmak üzere 8 kişi, savcının talebi üzerine nöbetçi hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutukluların arasında Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sevim, Muhasebe Müdürü Tarık Kılıç, Belediye Meclis Üyesi Gülbeyaz Karasu, Zabıta Müdür ve Müdür Yardımcısı ile sahte faturaları basan ve kesen kişilerinde bulunduğu bildirildi. Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen zanlı yakınlarından küçük bir grubun çıkardığı arbede emniyet güçlerince önlendi.

Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi hakkında basında çıkan yolsuzluk iddialarının ardından belediyede inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Kontrolörleri'nin hazırladıkları raporun Sayıştay'a gönderilmesiyle süreç başlamıştı. Sayıştay İçişleri Bakanlığı ve Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın dosya üzerinde yaptığı inceleme sonucu iddialara ciddi bulunarak

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) görevlendirildi ve operasyon gerçekleşti.

Cemil Ekşi, müfettişler tarafından işlediği iddia edilen suçlardan dolayı halen 7 ayrı davadan yargılanıyor. Ayrıca usulsüz kömür alımı yaparak zimmetine 3,5 milyon lira geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturması da Tuzla Savcılığı'nda hazırlık aşamasında bekliyor.

DARPTAN DA YARGILANIYOR

CHP Tuzla Eski İlçe Başkanı Ekşi ayrıca, geçtiğimiz yıl "zehirli variller ve arıtmanın kokusu için imza toplayan DSP'lilerin açtığı

standı dönemin CHP İl Başkan Yardımcısı Hasan Uzunyayla ve beraberindeki yaklaşık 30 kişiyle basarak DSP ilçe Başkanı Halil Özen, eşi ve oğlunu darp ettiği iddasıyla da Tuzla Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanması devam ediyor.

EKŞİ'NİN SİYASİ GEÇMİŞİ

Orhanlı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bölgesinde çıkan zehirli varillerin ardından partisi ANAP'tan istifa etmiş, bir müddet sonra partililerin itirazlarına rağmen Deniz Baykal'ın da bulunduğu bir törenle CHP'ye alınmıştı. Bu süreçte gerçekleşen müfettiş denetimleri sonucu Ekşi Belediye Başkanlığı görevinden mahkeme kararıyla alınmış olsa da CHP tarafından Gürsel Tekin ve Mehmet Sevigen'in ısrarlarıyla CHP Tuzla Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçimi kaybeden Ekşi, daha sonra CHP Tuzla İlçe Başkanı oldu. Ekşi'nin başkanlığı ilçeden yaklaşık 600 partilinin istifasını getirse de, Gürsel Tekin'in örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı olmasıyla Ekşi de örgütlenmeden sorumlu İstanbul il Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ekşi, şimdiki İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın listesine giremedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Ekşi Orhanlı Karasu Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title