Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, terörle mücadele operasyonlarında en çok mağdur olan kesimin askerler ile polisler olduğunu belirterek, "Özellikle onların maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyaçları var.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, terörle mücadele operasyonlarında en çok mağdur olan kesimin askerler ile polisler olduğunu belirterek, "Özellikle onların maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyaçları var. Askerler ve polisler için özlük haklarının düzenlenmesi, iyileştirilmesi konusunda bir adım atılmasını istiyoruz." dedi.

Çiçek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı operasyonlarına değinerek, terör olaylarının azalması dolayısıyla büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu durumun süreklilik kazanmasını dileyen Çiçek, "Operasyonlarda en çok mağdur olan kesimler asker ve polistir. Özellikle onların maddi ve manevi olarak desteğe ihtiyaçları var. Askerler ve polisler için özlük haklarının düzenlenmesi, iyileştirilmesi konusunda bir adım atılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Çiçek, DEAŞ ile ilgili, dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamasının Özel tarafından yalanlandığını kaydetti. Çiçek, "Doğruları söylediğimiz, kumpaslara direndiğimiz için 5 yıl hapis yattık. Dolayısıyla söylediklerimiz, adımın Dursun Çiçek olduğu gibi doğrudur." ifadelerini kullandı.

Kendisinin tutuklanmasına neden olan "ıslak imza" meselesine ilişkin de 18 kişinin yargılanacağını belirten Çiçek, bu süreçte kendisine yönelik kumpasta görev alan siyasetçilerin de ortaya çıkacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na işsizlikle ilgili soru önergesi verdiğini dile getiren Çiçek, "Gençlerde işsizlik yüzde 23'e dayandı. Neredeyse 4 gençten biri işsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in anayasa değişikliğini içeren halk oylamasıyla ilgili bir programdaki konuşmasını hatırlatması üzerine Çiçek, "CHP olarak sert, çatışmacı üsluptan uzaklaşmış, bütünleştirici, Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkma yönünde, şarkılarla, türkülerle, sivil toplum örgütleriyle getirilen dayatmanın ne olduğunu millete anlatmaya çalışıyoruz. Bizim savaş gibi çatışma gibi bir amacımız yok. 'hayır' çıkarsa 7 Haziran sonrası olduğu gibi bu ülke en az yüzde 50 özgürleşir." dedi.

İzmir milletvekillerinden İzmir Marşı

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek'in basın toplantısının ardından CHP İzmir milletvekilleri, salona girerek, birlikte fotoğraf çektirdi.

İzmir Marşı'nı söyleyen milletvekilleri, anayasa değişikliğini içeren referandum için sahaya inip, yoğun bir çalışma yürüteceklerini belirttiler.

Kaynak: AA / Politika

Dursun Çiçek Necdet Özel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title