Haberler

CHP Heyeti, Diyarbakır'da

Görüntü Dökümü : CHP heyetinin ziyaretlerinden detaylar CHP heyeti Diyarbakır'da Bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin yer aldığı heyet, Diyarbakır'da ziyaret ve incelemelerde bulundu Diyarbakır'a gelen aralarında bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin yer aldığı heyet, kentte ziyaret ve incelemeler bulundu, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüntü Dökümü :

CHP heyetinin ziyaretlerinden detaylar CHP heyeti Diyarbakır'da

Bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin yer aldığı heyet, Diyarbakır'da ziyaret ve incelemelerde bulundu

Diyarbakır'a gelen aralarında bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin yer aldığı heyet, kentte ziyaret ve incelemeler bulundu, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Selina Doğan, İlhan Cihaner, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Tunceli milletvekili Gürsel Erol, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile bazı belediye başkanlarının yer aldığı heyet, Vali Hüseyin Aksoy'u, Diyarbakır Barosu Başkanlığını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Kışanak, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bölgenin zor günler yaşadığını söyledi.

Sorunların demokratik bir ülkede konuşarak barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini belirten Kışanak, "Her şeyden önemlisi insan onurunu, haysiyetini, vücut bütünlüğünü, yaşama hakkını yani tartışması imkansız temel haklarını korumaktır. Ne yazık ki biz bu konularda bugünlerde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat da "savaşın, kanın durması ve Kürt sorununun çözümünde daha aktif olmak için" Diyarbakır'a geldiklerini dile getirdi.

CHP heyeti, daha sonra, 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ve terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Sur ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Esnaf ve vatandaşlar, terör olaylarından dolayı yaşadıkları mağduriyetler hakkında bilgiler aktardı.

Ziyaretin ardından bir otelde basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Canpolat, CHP olarak barış dilini kullanmaya geldiklerini belirtti.

Sur'daki ziyaretleri sırasında güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate alarak ilçeden çıktıklarını anlatan Canpolat, "Sur halkı evlerine gidemiyor. 22 bin nüfusu olan ilçe 2 bin kişilik bir hayalet şehre dönüşmüş. Bu bölgede Kürtlerin sorunun çözümü silahla olmayacağını 40 yıldır gördük. Sorunun çözümünü tüm partiler Meclis'te diyalogla çözebilir. Ülkemizi her gün ölümlerin olduğu Ortadoğu ülkelerine çevirmeye çalışanlar var. Buna CHP olarak izin vermeyeceğiz. Ölümlerin karşısına barış dilini ve birlikte yaşama dilini kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Heyet, Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de basına kapalı toplantı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Selina Doğan Mahmut Tanal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title