Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Ağrı'da

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Tanrıkulu "CHP özgürlüklerin de adaletin de Türkiye'deki Kürt meselesinin de çözümü ve güvencesidir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP özgürlüklerin de adaletin de Türkiye'deki Kürt meselesinin de çözümü ve güvencesidir. Barış süreci ancak şeffaflıkla cesaretle kararlılıkla ve demokrasi zihniyetine sahip olmakla yürür" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'ya gelen Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri, kent merkezinde esnafı ziyaret etti. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Parti Meclisi üyeleri Dursun Bulut ve Ercan Karakaş ile Ağrı'ya gelen Tanrıkulu, CHP İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Ağrı'yı 5 yıldır AK Parti'li bir belediye başkanının yönettiğini hatırlatan Tanrıkulu, "Sokakları gezdik, gerçekten çamurdan geçilmiyor. Gelen yatırımlar nereye aktarılmış, ne yapılmış hiç belli değil. Bu belediye hizmetleri nedeniyle halkın hesap sorması gerekir. Ağrı'da görünen hiçbir yatırım yok. Doğalgaz 500 metre öteden geçiyor, nedense bir planlama yapılmıyor" dedi.

Türkiye'nin en önemli meselesinin özgürlük ve demokrasi olduğunu söyleyen Tanrıkulu, Kürt meselesinin çözümsüz biçimde devam ettiğini öne sürdü.

Çözüm sürecinin 14 aydır devam ettiğini ama TBMM'de herhangi bir işlem yapılmadığını dile getiren Tanrıkulu, "İki gün öncesinde de çıkan yasa tekliflerinin tümü tarafımızdan verilmiştir. Köy adlarıyla ilgili yasa teklifini biz verdik. Tükçe'nin dışındaki dillerle propaganda yasağının kaldırılması teklifini 2,5 yıl önce biz verdik" diye konuştu.

Tanrıkulu, 30 Mart seçimlerinin yalnızca yerel seçim olmadığını, iktidara mesaj vermek için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP özgürlüklerin de adaletin de Türkiye'deki Kürt meselesinin de çözümü ve güvencesidir. Barış süreci ancak şeffaflıkla cesaretle karalılıkla ve demokrasi zihniyetine sahip olmakla yürür. Türkiye'nin Kürt meselesinin mevzuatla çözülebilecek yasa ve araştırma komisyonlarıyla çözülebilecek bütün yasa önerileri bizim tarafımızdan verilmiştir. Türkiye'de Kürtler bedelini ödeye ödeye Nevruz'u bayram yapmışlar. Bugün hiçbir güç bu bayramın burada kutlamasını engelleyemez. Biz ne yaptık, 'Madem çözüm süreci ilerliyor, gelin kanunla Nevruz'u bayram yapalım. Bir hakkı teslim edelim ve bu meclis de bugüne kadar Nevruz'da olanlarla ilgili olarak ölenlerle ilgili bir özür dilesin' diye kanun teklifini biz verdik, 'hayır' dediler." - Ağrı

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Dudu Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title