Haberler

CHP Eski İl Başkanı Bölük'ün Cenazesi Türkiye'ye Getirildi

Atatürk Havalimanı'nda Şehit Cenazesinin Kargo Kamyonetiyle Taşınmasının Ardından Bugün de CHP İstanbul Eski İl Başkanı Mehmet Bölük'ün Cenazesi, Bagaj Traktörüyle Taşınarak Ailesine Teslim Edildi. Bölük'ün Cenazesi, Ölüm Raporunun Türkçe Çevirisi Olmadığı İçin Yaklaşık 2.5 Saat Yakınlarına Teslim Edilmek İçin Bekletildi.

Atatürk Havalimanı'nda şehit cenazesinin kargo kamyonetiyle taşınmasının ardından bugün de CHP İstanbul eski il başkanı Mehmet Bölük'ün cenazesi, bagaj traktörüyle taşınarak ailesine teslim edildi. Bölük'ün cenazesi, ölüm raporunun Türkçe çevirisi olmadığı için yaklaşık 2.5 saat yakınlarına teslim edilmek için bekletildi.

Ukrayna'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden CHP İstanbul eski il başkanı Mehmet Bölük (53), Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 18.20 sıralarında Dinyeper'den İstanbul'a getirildi. Bölük'ün cenazesi, Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe öğrenimi gören oğlu Kaan Bölük, erkek kardeşi Ahmet Bölük, CHP'li eski içişleri bakanı Hasan Fehmi Güneş ve çok sayıda partili tarafından Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde karşılandı. Bölük'ün cenazesi, ölüm raporunun Türkçe çevirisi yapılmadığı için

yakınlarına teslim edilemeyerek kargo terminalinde bekletildi. Bunun üzerine Hasan Fehmi Güneş, havalimanı mülki idare amiriyle irtibata geçti ve yaşanan sorunla ilgili bilgi aldı. Güneş'in talimatıyla harekete geçen partililer, kısa sürede yeminli tercüman bulup Rusça ölüm raporunu Türkçe'ye çevirterek, ölüm raporunun Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından onaylanmasını sağladı. Onay alınmasının ardından yaklaşık 2.5 saat konteynırda bekletilen cenaze, kargo terminalinden alınıp bagaj

traktörüyle taşınarak yakınlarına teslim edildi. Cenaze partililerin omuzlarında ambulansa konulurken, Bölük'ün oğlu Kaan ve kardeşi Ahmet Bölük, birbirlerine sarılarak teselli olmaya çalıştı.

Bölük için yarın ilk olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir tören düzenlenecek. Bölük'ün naaşı, daha sonra öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda babasının yanına defnedilecek.

(ÖFA-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title