Haberler

CHP Ankara Milletvekili Yeşil Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Dünyanın hangi ülkesinde bir cumhurbaşkanı kendi elleriyle devlete musallat ettiği bir örgütü temizlemek için devlet bütçesini kullanarak hususi bir vakıf (Maarif Vakfı) kurdurmuştur?

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Dünyanın hangi ülkesinde bir cumhurbaşkanı kendi elleriyle devlete musallat ettiği bir örgütü temizlemek için devlet bütçesini kullanarak hususi bir vakıf (Maarif Vakfı) kurdurmuştur? Bunu kabul etmek mümkün değil." dedi.

Yeşil, Eğitim-Sen yöneticileriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin gündemine "iki skandal tasarının geldiğini" savundu.

Bunlardan birinin "iktidarın kendi elleriyle devlet kadrolarına yetiştirip, besleyip, büyüttüğü, yıllarca süren siyasi flörtün ardından 'kandırıldık' diyerek terörist ilan ettiği Gülen Cemaati ile mücadele adı altında kurulacak Maarif Vakfı Kanun Tasarısı" olduğunu öne süren Yeşil, "Yönetimindeki 4 üyenin Cumhurbaşkanı, 3 üyenin ise Bakanlar Kurulu tarafından atanacağı Maarif Vakfı'nın doğrudan Cumhurbaşkanı'nın emirleriyle çalıştırılacağı açıktır. Dünyanın hangi ülkesinde bir Cumhurbaşkanı kendi elleriyle devlete musallat ettiği bir örgütü temizlemek için devlet bütçesini kullanarak hususi bir vakıf (Maarif Vakfı) kurdurmuştur? Bunu kabul etmek mümkün değil." diye konuştu.

İkincinin ise "milli eğitimi hallaç pamuğuna çevirerek, iktidarın siyasi emellerine doğrudan teslim edilmesinin önünü açan; laik eğitim sistemini hedef alan Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çıkarılmasına dair kanun tasarısı" olduğunu dile getiren Yeşil, "Bu kanun tasarısıyla hükümet, eğitim sistemine yönelik yıkıcı müdahalelerin bir yenisini daha eklemeyi planlamaktadır." dedi.

Bu tasarı yasalaşırsa "eğitim alanında kadrolaşmanın, akademik kadrolara yönelik yıldırma ve baskı politikalarının, ihalesiz alımların, yeni Ensar ve KAİMDER vakalarının önünün açılacağını" savunan Yeşil, "Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği öğretmenler ve maarif müfettişleri olarak çağdışı uygulamaların dayatıldığı; baskının, zulmün ve talanın hak görüldüğü; bilimsel ve aydınlanmacı eğitimin tasfiye edildiği bu yasa tasarılarını reddediyoruz." görüşünü öne sürdü.

Yeşil, "Onlar bizim, bu zorbalığa alışmamızı istiyorlar. Bizler ise bu zorbalığa alışmayacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Nihat Yeşil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title