Haberler

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "100. yılında, Atatürk'ün kurduğu Meclis'e savaş kararı değil, kalıcı barışı tesis etmek yakışır. Bunun için geçmişte yapılan hatalar bırakılmalı. Tüm siyasi partilerle ortaklaşılmalı. Etkin bir diplomasi yürütülmeli." dedi.

Özel, bir otelde düzenlenen partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığının 37. Olağan Kongresinde, CHP olarak Mehmetçiğe yapılan saldırıyı tam bir kararlılıkla kınadıklarını, nefretle karşıladıklarını söyledi.

Yaşananlardan dolayı sorumluluğu olanların hesap vermesi gerektiğini de kayda geçirdiklerini belirten Özel, "Muhatap olunan ülkedeki kendi vatandaşlarını Türkiye'de ve dünyanın dört bir yanında düzensiz göçmenlere, sığınmacılara dönüştüren siyaseti de oradaki iç savaşı da orada vesayet savaşı yürüten dünyanın süper güçlerini de onların Türkiye'ye hasmane tutumlarını da bir kenara not ediyoruz." diye konuştu.

"CHP, göçmene değil, göçmen oluşturan politikalara karşıdır"

CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in sadece CHP'lilere değil, Türkiye'yi yönetecek, Türkiye'deki sorumluluk mevkilerinde bulunacak herkese altın öğütlerinin olduğunu ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"Komşuların iç işlerine karışmamak, komşunun toprak bütünlüğüne saygılı olmak, komşudaki devlet dışı unsurları değil, komşudaki meşru hükumetleri muhatap kabul etmek varken, Suriye'deki bir takım iç karışıklıkları fırsat bilip o süreçte başka hayaller kuranlar, komşunun toprak bütünlüğüne saygılı olmayıp başındakinin gitmesi için gün sayanlar, komşudaki Emevi Camisi'nde namaz kılmak için süre tayin edenler ve oradaki muhaliflere her türlü desteği sağlayarak orada bir rejim değişikliğini körükleyenler; komşudaki iç savaşın bitmemesine, 45,5 milyon Suriyeli sığınmacının Türkiye'ye gelip kentlere yerleşmesine, yoksulumuz yerine sosyal yardımlar almasına, işsizimiz yerine çalışmasına ve Türkiye'deki ekonomik krizinde derinleşmesine sebebiyet verdiler. CHP sosyal demokrat bir partidir, sol değerlere sahip bir partidir. CHP, göçmene değil, göçmen oluşturan politikalara, sığınmacılara değil, insanları vatanından eden başta savaş ve iç savaş kışkırtıcılığı gibi yanlış politikalara karşıdır."

" Türkiye'yi de gelecekte sıkıntılı duruma düşürecektir"

Türkiye'nin düzensiz göçmenlere sınır kapılarını açmasına da değinen Özel, "Yunanistan'ın kendisine sığınma talep edenlere kapıları kapatıp, gaz sıkması da insanlık tarihine geçecek kara birer lekedir. En temel insan hakkı, barınmak ve sığınmaktır." diye konuştu.

Türkiye'nin de en çok göç alan coğrafyalardan birisi olduğunu vurgulayan Özel, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada yaşayan herkes geçmişte göçmendi. Bundan sonra da bu coğrafyaya gelen de giden de bitmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kısıtlı imkanlarına rağmen göçmenlerle ilgili çok zaman, çok para harcamasına rağmen ve bunu Türkiye'de iç politikada elbette önemli bir eleştiri konusu ama dünyaya karşı övünçle söylerken, bu son günlerde yaşananlar Türkiye'yi de gelecekte sıkıntılı duruma düşürecektir."

"Atatürk'ün kurduğu Meclise, savaş kararı değil, kalıcı barışı tesis etmek yakışır"

Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" söylemini tüm CHP'liler olarak sahiplendiklerini dile getiren Özel, şöyle konuştu:

"Bunun sadece bize değil, bütün ülkemize sunulan bir ebedi vasiyet olduğunu biliyoruz. 100. yılında, Atatürk'ün kurduğu Meclise savaş kararı değil, kalıcı barışı tesis etmek yakışır. Bunun için geçmişte yapılan hatalar bırakılmalı. Tüm siyasi partilerle ortaklaşılmalı. Etkin bir diplomasi yürütülmeli. Suriye sorununa kalıcı, diplomatik çözüm bulunmalı, Mehmetçiğimizin bir tanesinin daha burnu kanamamalıdır. Ülkemizde barış istiyoruz, dünyada barış istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Afyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title