Haberler

Son dakika haberi | Cezayir'de Kovid-19 nedeniyle ara verilen cuma namazları yeniden kılınmaya başlandı

Güncelleme:

Son dakika haber... Cezayir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapatılan camilerin çoğunun yeniden ibadete açılmasıyla yaklaşık 8 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.

Cezayir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapatılan camilerin çoğunun yeniden ibadete açılmasıyla yaklaşık 8 ay sonra ilk cuma namazı kılındı.

Hazreti Muhammed'in doğumunun yıl dönümü vesilesiyle 28 Ekim'de ibadet alanı açılan, Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'den (Haremeyn-i Şerifeyn) sonra dünyanın en büyük üçüncü camisi olan Cezayir Ulu Camii'nde ilk cuma namazı kılındı.

Cuma namazında Cezayir Diyanet İşleri Bakanı Yusuf Bilmehdi ve Cezayir Yüksek İslam Konseyi Başkanı Ebu Abdullah Gulamullah da hazır bulundu.

Cemaatin dezenfektan kullandığı, maske takarak, sosyal mesafeye dikkat ettiği gözlendi.

"Cezayirliler üç bayramı bir arada yaşıyor"

Namazın ardından açıklamalarda bulunan Cezayir Diyanet İşleri Bakanı Bilmehdi, Cezayirlilerin cuma günü olması, cemaatin camilere dönmesi ve Ulu Cami'nin açılması olmak üzere üç bayramı bir arada yaşadığını belirtti.

Bilmehdi, camide bugün yaklaşık 10 bin kişinin cuma namazı kıldığını kaydetti.

AA muhabirine konuşan Tibaze kentinden Semir, uzun süredir sabırsızlıkla özellikle bu camide cuma namazı kılmayı beklediklerini söyledi.

Cuma namazı için Ulu Cami'ye gelen Ahmed de burada namaz kılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim için rüya gerçek oldu, bu ülkemiz için şehit düşenlerin rüyası." dedi.

Reşid Hamudin de cuma namazı kılmayı çok özlediklerini ifade etti. Hamudin, "Cuma namazını kılamadığımız için üzülüyorduk. Bugün Cezayirliler için bir bayramdır." diye konuştu.

Yapımına 2012'de başlanan Cezayir Ulu Camii'nin, turizm ve ilim merkezi olması bekleniyor.

Başkent Cezayir'in Muhammediye semtinde 200 bin metrekarelik bir alanda yer alan caminin minareleri 265 metre yükseliğe sahip.

Cezayir'de 17 Mart'ta Kovid-19 tedbirleri kapsamında camiler kapatılarak, cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmişti.

Ülkede ağustos ayında sosyal mesafeye uyulması şartıyla camiler, cuma namazı dışında tüm namazlar için açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title