Haberler

Çerkes Şarkıları ve Danslarıyla Dolu Bir Gece

Güncelleme:

İzmir Çerkes Kültür Derneği, yıl sonu dans gösterisinde, Sind Dans Topluluğu'nun dans gösterisi, Çerkes şarkıları ve sürgün ağıtlarıyla önemli bir gösteriye imza attı.

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen gösteriye çok sayıda izleyici katılırken, gösteriye destek veren Ege İş Kadınları Derneği'nin (EGİKAD) Başkan Vekili Emre Pınar Kılıç yaptığı konuşma ile yıl boyu süren çalışmaların meyvelerinin toplandığı bu gösterinin Çerkes kültürü için önemine değindi.

GELENEK VE GÖRENEKLER YAŞATILIYOR

Böylesi farklı kültürlere ait derneklerin varlığının önemine vurgu yapan Kılıç, "Türkiye'yi oluşturan farklı etnik kültür ve yapıların bir arada yaşama arzusudur. Bu tarz dernekler hem bu bizi biz yapan olguyu güçlendirirken, aynı zamanda da kültürümüzü korumayı, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmayı sağlıyor. Bu anlamda Çerkes kültürünün önemli bir parçası olan dans ve dünyanın dört bir yanına dağılmış olan Çerkeslerin hikayelerini anlatan ağıtlar son derece değerli" dedi.

Söz konusu etkinliğin bir yıllık emeğin sonucu olduğunu söyleyen Kılıç'ın konuşmasından sonra Sind Dans Topluluğu seyri keyifli bir gösteri sunarken, Çerkes şarkıları da geceye ayrı bir hava kattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title