Haberler

Eşinin cenazesinde fenalaşan şahsın koronavirüs testi pozitif çıkınca 139 kişi karantinaya alındı

Güncelleme:

Manisa'da ölen kadının cenazesi toprağa verildiği sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan eşinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından başlatılan filyasyon çalışmaları, bugün itibari ile sona erdi. Çalışmalar sonucunda pozitif vaka ile temaslı olduğu tespit edilen 139 kişi, 14 günlük süre ile evlerinde karantinaya alındı.

Manisa Kula'ya bağlı Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde 30 Haziran Salı günü sabah saatlerinde kalp rahatsızlığından dolayı yaşamını yitiren yaşlı bir kadın için cenaze namazı düzenlendi. İkindi vaktinde düzenlenen cenaze namazının ardından, cenaze öncesinde rahatsızlanan ve Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınarak test örneği alınan eşini kaybeden yaşlı adamın testi pozitif çıktı. Bu gelişmenin ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından geniş çaplı filyasyon çalışması başlatıldı. Filyasyon çalışmaları kapsamında, ilk etapta pozitif vakanın birinci derece akrabalarından oluşan 19 kişi karantinaya alınmıştı. Sona eren çalışmalarda, 353 haneli Narıncalıpıtrak Mahallesi'nde toplamda 918 kişiye filyasyon çalışması yapıldı. Bu çalışmada pozitif vaka ile temaslı olduğu tespit edilen toplam 120 kişi, 14 günlük süre ile evlerinde karantinaya alındı. Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde toplam karantina sayısı 139 olmuş oldu.

Cenaze sonrası pozitif vaka görülen mahallede 139 kişi karantinaya alındı

DIŞARIDAN İŞÇİ GETİRMEDEN TARLALARINDA ÇALIŞABİLECEKLER

Öte yandan pozitif vaka ile temaslı olduğu tespit edilen 139 kişiden 10 kişinin İzmir'den Kula'ya gelerek cenazeye katıldığı belirlendi. Bu 10 kişi de İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmaları sonrasında İzmir'e gönderilerek, İzmir'deki ikametlerinde 14 günlük karantina uygulanması sağlandı. 139 kişilik karantinaya alınan bazı kişilerin işçi olarak çalışmasından dolayı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarla, bu kişilerin 14 gün süre ile Kovid-19 raporlusu olarak izinli sayılacağı bildirildi. 14 günlük karantina sürecinde tarlalarında mahsullerini kaldıracak vatandaşların, dışarıdan işçi getirmemek şartı ile tarlalarına çalışmaya gidebileceği öğrenildi.

TEDBİRLER ARTIRILACAK

Ayrıca, karantinaya alınan 139 kişinin, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ile aile hekimleri tarafından her gün aranarak, sağlıklarında herhangi bir değişim ya da salgının belirtilerinin olup olmadığı sorulacak ve bu bilgiler Sağlık Bakanlığı'nın Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi üzerinden takip edileceği bildirildi. 139 kişinin karantina sürecinin devam edeceği 14 gün boyunca, Narıncalı Pıtrak Mahallesi'nde cuma namazlarında dezenfekte işlemleri artırılacak, namaza katılan vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmesi ve maske kullanması yönündeki tedbirleri de artırılacak.

Cenaze sonrası pozitif vaka görülen mahallede 139 kişi karantinaya alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Kula Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (10)

BRO:

Koronavirüse yakalanıp entübe olan hastaların çektiği acıyı görseydiniz balkona bile çıkmaya cesaret edemezdiniz.

5
0
yanıtYanıtla
Broo:

Sen gördün mü entübe de acı çeken. Entübe de acı çektiğini nasıl anlıyorsun entübe ne demek biliyor musun al tedbirini çık kimseyi korkutma klavye faresi

yanıt0
yanıt0
KİCKBOXER:

ADAMLAR GİTMEYİN YAPMAYIN DİYOR SİZ GİDİYORSUNUZ YA GİTMEYECEKSİN YAPMAYACAKSINIZ BAŞINIZA GELİNCE Mİ ANLAYACAKSINIZ

5
0
yanıtYanıtla
cehalet kokuyorrr:

bizim millet aynen böyle işte . . kuralsızız, kim ne derse desin bana bişey olmaz beyni heryerde. .

4
0
yanıtYanıtla
nuri:

memleketi sığır basmış

2
0
yanıtYanıtla
IHTIYAR:

ULA KAFAMIZ EYİCE BOZULDU. HEP PANIK HEP PANIK

1
1
yanıtYanıtla
Turan:

Panik yapmanıza gerek yoktur bu olay cenazede fenalasmis filan değil fenalaşan amca teyze eşi rahatsız olduğu icin hastaneden haber alamadığı icin rahatsızlanarak kalbi duruyor cenazede felasmak filan yok bende bu mahalledenim ve komşum olur

0
0
yanıtYanıtla
sağlıkçı:

iyi de testin pozitif çıkması nasıl oluyor peki!!

yanıt0
yanıt0
Turan:

Test pozitif çıkan yok adam 10 yıldır koa astım hastasiymis bilip bilmeden herkes yorum yapıyor ve bu suç kimin biliyormusunuz bu adamı cenazeye yollayan doktorun ve adam şuan durumu iyi ve pazartesi çıkacakmış

yanıt0
yanıt0
Turan:

Arkadaşlar şuan icin hastamiszin durumu iyidir pazartesi cikacak inşallah ve bu yapılan haber yanlıştır çünkü adam cenazede fenalasmadi bunu böyle bilin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title