Haberler

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığına Ali Cengiz Gül Seçildi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığına Ali Cengiz Gül seçildi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanlığına Ali Cengiz Gül seçildi.

Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenen olağanüstü kongre ile göreve seçilen Gül, Çelik-İş Sendikası'nın Türk işçi hareketinin kaderini değiştiren bir sendika olduğunu belirtti.

Gül, hiçbir zaman sarı sendika olmadıklarını belirterek, "Çelik-İş Sendikası gücünü halktan alıyor. Emek en yüce değerdir. İşçinin çalışanın hakkı alnı kurumadan verilmelidir. Bu anlayış çerçevesinde yıllardır hareket ettik. Türlü zorluklara ve tüm engellemelere rağmen büyük başarılar elde ettik" dedi.

Gül, Genel Başkanı Feridun Tankut'un örnek bir tavır sergileyerek görevini gençlere emanet ettiğini belirterek, "Bu sendikacılık tarihinde eşine zor rastlanır bir olaydır. Bizler makam mevki, koltuk meraklısı değiliz. Şu ana kadar hiçbir yanlış iş içerisinde olmadık olmayacağız. Abilerimizin Genel Başkanımız Rahmetli Metin Türker'in izinde gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Uluslar arası standartlarda bir sendika kanunu istediklerini belirten Gül, şöyle devam etti:

"Mecliste bekleyen sendikalar kanunu bir an evvel çıkarılmalıdır. Bu kanunun çıkması halinde ülkemiz daha da gelişecek büyüyecektir. Uluslar arası standartlarda bir sendika kanunu istiyoruz. Birçok konuda AB normlarına dayalı yasalar çıkartıldı ama emekten yana olan bu sendikalar kanunu hala mecliste bekliyor. Biz birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tüm sorunların üstesinden geleceğiz"

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde Cengiz Gül genel başkanlığa oy birliği ile seçildi.

Yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Başkan Ali Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma sekreteri Muharrem Şahin, Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Cengiz Gül Gül Çelik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title