Haberler

Çankırı "Tuz" ile Sanat Dünyasında

Çankırı Valiliği Tarafından Organize Edilen, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan Tarafından Hazırlanan ve Üçleme Şeklinde Sanatseverlerle Buluşacak Olan "Tuz Tadı" Sergisinin İlk Etabı Çankırı'da Açıldı.

Çankırı Valiliği tarafından organize edilen, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından hazırlanan ve üçleme şeklinde sanatseverlerle buluşacak olan "Tuz Tadı" sergisinin ilk etabı Çankırı'da açıldı.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Çankırı'nın üst düzey yönetiminin katıldığı sergiye Çankırılılar büyük ilgi gösterdi. Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, yaptığı konuşmada, tuz mağarası ile ilgili projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Öner, sanatçı Hüsamettin Koçan'a da Çankırı merkezli böyle bir sergi açtığı için teşekkür etti. Sanatçı Hüsamettin Koçan ise, "Sayın Valim Ali Haydar beyin daveti üzerine tuz mağarasına ilk geldiğimde büyük bir şok yaşadım. Kırsal ortasında bu muazzam ortam beni çok etkiledi. Bugün ikinci şoku yaşıyorum. Biz merkezde hep sanata olan ilgisizliği nasıl aşabiliriz diye düşünürüz. Ama Çankırı'da gördüm ki insanlarımız böyle sanatsal etkinliklere büyük destek veriyorlar. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Sanatçılara yerele gelmeleri ve Anadolu'nun derinliklerinde güzellikleri görmeleri konusunda davette bulunan Koçan, "Benim için övünç duyacağım bir sergi oldu" diye konuştu.

Tuz Tadı başlığı altında dizi olarak hazırlanan sergi, eş zamanlı olarak açılıyor. Çankırı Tuz Mağarası, İstanbul Garage of Art ve Ankara Siyah Beyaz Galeri'de gerçekleşecek sergilerin merkezini Çankırı Tuz Mağarası oluşturuyor. Bu merkezdeki yerleştirme görsel yansıtmayla Garage of Art'a taşınıyor.

Sergideki resimler sanatçının uzun zamandır denediği Camaltı Resmi Geleneği'ni, cam malzemesi kullanmadan gerçekleştirildiği yeni bir teknikle üretiyor. Resimler tuz mağarasının uzun tarihsel yaşamına göndermeler yaparken bir bakıma tuz mağarası için çağdaş bir mitoloji oluşturuyor. Sanatçı bunları yaparken insanı, bedenini ve algısını bir gölge olarak görselleştirirken bu gölge içine sanatçının yaşamından ve Anadolu kültüründen simgeler yerleştiriyor. Yeni ve gizemli bir dil oluşturuyor. Gölge oyunundan Camaltı Resmi geleneğine oradan kaligrafik resimlerin gizemli figür imalarına kadar ulaşan ama bütün bunların dışında günümüz insanının macerasına, yalnızlığına işaret eden yeni bir dille izleyici karşısına çıkıyor.

Öte yandan sergide yer alan 'Video Art'la birlikte üretime işaret eden iki Plastik heykel yer alıyor. Sergi 10 gün süre ile açık kalacak.

(MD-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title