Haberler

Çankırı'da "Çocuğumla Okuyorum" Projesi

Çankırı'da "Çocuğumla Okuyorum" projesi kapsamında veliler, öğrencilerle haftada 1 gün kitap okuma etkinliğine katılıyor.

Çankırı'da "Çocuğumla Okuyorum" projesi kapsamında veliler, öğrencilerle haftada 1 gün kitap okuma etkinliğine katılıyor.

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu tarafından hayata geçirilen projesi kapsamında haftada 1 gün okulda bir araya gelen veliler, çocuklarıyla konferans salonunda 40 dakika kitap okuyorlar.

Okul Müdürü Resul Ayhan gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimle ilgili yeni projeler ortaya koymak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Okuma kültürünü yerleştirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Ayhan, "Velilerimizin desteğinin alınmasıyla evlerimize okuma kültürünü daha kolay yerleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Evlerimizde okuma kültürü yoksa çocuğum neden kitap okumuyor diye sızlanmamak gerekir. Hemen bir kitapçıya ya da kütüphaneye giderek bir kitap edinilmeli ve okumaya başlanmalıdır" dedi.

Proje koordinatörü ve okul öğretmeni Ayşe Toprak ise çocukların okumanın keyfine varması için bu çalışmayı başlattıklarını dile getirdi.

Velilerin çocuklara örnek olmasını istediklerini belirten Toprak, "Velilerin kitap okuyarak çocuklarına örnek olmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Her haftaki etkinliğe yaklaşık 60 velimiz katılmaktadır. Bu ilgi onur vericidir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ayşe Toprak Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title