Haberler

Çanakkale Ek Bir Aylık Hemşire Kaza Kurbanı Oldu

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce göreve başlayan ebe-hemşire 22 yaşındaki Didem Sarı, bir hafta önce aldığı otomobiliyle mesai bitimi evine gitmek isterken bir kamyonla çarpıştı.

Otomobilini BİR HAFTA KULLANABİLDİ

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce göreve başlayan ebe-hemşire 22 yaşındaki Didem Sarı, bir hafta önce aldığı otomobiliyle mesai bitimi evine gitmek isterken bir kamyonla çarpıştı. Ağır yaralanan Sarı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Talihsiz hemşire gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden mezun olup yaklaşık bir ay önce Ezine Toplum Sağlığı Merkezi'ne atanan ebe-hemşire Didem Sarı, Uluköy Köyü'ndeki sağlık ocağında görevlendirildi. Ezine'de ev tutan Sarı, aynı köyde görev yapan arkadaşı Seher Mandacı'nın otomobiliyle işe gidip gelmeye başladı. Ancak bir süre sonra arkadaşı Mandacı, Ezine'ye atandı. Bunun üzerine Sarı, geçen hafta kendine bir otomobil satın aldı. İlişiğini henüz kesmeyen Mandacı ve Sarı iki otomobil peşpeşe Uluköy'e gidip gelmeye başladı.

Mesai bitimi dün (Perşembe) saat 16.30 sıralarında ilçeye 19 kilometre uzaklıktaki köyden otomobilleriyle yine peşpeşe yola çıkan iki arkadaştan önde giden Sarı'nın kullandığı 35 AY 4072 plakalı otomobille, karşı yönden gelen Selçuk Hazar'ın (26) yönetimindeki 17 SE 759 plakalı kamyon, Kemallı Köyü çıkışındaki virajlı yolda çarpıştı. Kazada ağır yaralanan ebe-hemşire Sarı'ya ilk müdahaleyi arkadaki otomobilde bulunan arkadaşı Mandacı yaptı. Çağırılan ambulansla Ezine Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarı, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayı öğrenen arkadaşları hastaneye akın ederken, Sarı'nın ailesine de acı haber bildirildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Manisa doğumlu olan Sarı'nın İzmir'de yaşayan anne ve babası, kaza haberi üzerine Ezine'ye geldi. Genç kızın ailesi sinir krizi geçirirken, çocuklarının cenazesini hasteneden alıp toprağa vermek üzere izmir'e götürdü. Arkadaşları, hayat dolu olan Didem Sarı'nın, etrafına sürekli gülücükler saçan, arkadaş canlısı bir yapıda olduğunu söyledi.

Öte yandan, Didem Sarı'nın cenazesi bugün (cuma) sabah saatlerinde İzmir'eailesi tarafından getirildi. Ebe-hemşire Sarı için Çiğli Kent-2 Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, genç kızın annesi Zeynep Sarı ile babası Selim Sarı'nın yanısıra çok sayıda seveni, yakını ve arkadaşları katıldı. Öğlende kılınan cenaze namazının ardından talihsiz genç kız, Ulukent Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Genç yaşında hayata veda eden Sarı'nın acılı anne ve babası yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

KÖYÜNDE YAS VAR

Didem Sarı'nın görev yaptığı Uluköy köylüleri de genç hemşirenin ölüm haberini alınca yasa boğuldu. Köy Muhtarı İlyas Rakak, "Hemşire hanım göreve başlayalı daha bir ay olmadı. Ama güler yüzü, köylüye davranışı, insani yaklaşımı nedeniyle kısa sürede tüm köylünün sevdiği bir kişi haline geldi. Kendisini çok sevmiştik. Cıvıl cıvıl, hayat dolu gencecik bir insandı. Köyümüzün kadını erkeği yas tutuyor. Çok üzüntülüyüz. Yakınlarına başsağlığı, Didem hemşireye allahtan rahmet diliyoruz" dedi.

Ezine Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Seval Çolak da meslek hayatının en kötü gününü geçirdiğini ifade ederken, "Çok mutluydu, hayat doluydu. Görevine koştura koştura giden, yüzündeki masumiyet ve tebessüm bir saniye olsun eksilmeyen bir mesai arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Başımız sağolsun, ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, kamyon şoförü Hazar'ı gözaltına aldı. Yapılan muayanede alkosüz olduğu belirlenen ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kamyon şoförü Hazar, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title