Haberler

Çanakkale'de "Geleneksel Kuaförlük ve Güzellik Festivali"

Çanakkale'de Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen "Geleneksel Kuaförlük ve Güzellik Festivali" Renkli Görüntülere Sahne Oldu. 33 Erkek ve Bayan Ekibinin Katıldığı Yarışmada İse Adaylar Birinci Olabilmek İçin Birbirleriyle Kıyasıya Yarıştı.

Çanakkale'de bu yıl ilk kez düzenlenen "Geleneksel Kuaförlük ve Güzellik Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. 33 erkek ve bayan ekibinin katıldığı yarışmada ise adaylar birinci olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

90. Yıl Gösteri Merkezinde düzenlenen ve Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş ile birlikte Ankara, Konya, Muğla, Tokat, Tekirdağ, İstanbul, Mardin, Yalova, Eskişehir, Tarsus, Bursa, Antalya, Kırşehir, Çorum, Afyon illerinden gelen oda başkanlarının da konuk olarak katıldığı festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, "Kalfalarımız ve çıraklarımız burada yarışmaktan çok medeni cesaretleri ile göz dolduracaklar. Bu sebeple kendilerini kutluyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

Çanakkale Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Hüseyin Örücü ise bu yıl ilk kez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri etkinlikle "Geleneksel Kuaförlük ve Güzellik Festivali"ni düzenlediklerini belirterek, "Etkinliğimize Çanakkale dışında Manisa, Tekirdağ, Eskişehir ve İstanbul'dan erkek ve bayan şov ekipleri de katıldı. Bu festivalde Çanakkale il merkeziyle ilçelerinden çıraklar ve kalfalar arası beceri yarışması düzenlenerek herkesin onların hünerlerini görme fırsatı sağlamış olduk. Gelecek yıllar da bu festivalimizi daha geniş kapsamlı olarak yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir ve Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Mustafa Vurucu da etkinlikte birer konuşma yaparak festivalin önemine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale il merkeziyle ilçelerinden yarışmaya gelen bayan ve erkek çıraklar ile bayan kuaför kalfaları kategorilerinde birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Saç tarama, saç kesme ve şekil verme işlemlerine bakılan yarışma sonunda dereceye girenlere ise törenle ödülleri verildi. Etkinlikte Çanakkale dışında Manisa, Tekirdağ, Eskişehir ve İstanbul'dan gelen şov ekiplerinin gösteri de beğeni ile izlendi.

(MC- AÖ-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title