Haberler

Çanakkale'de Çeltik Üretimi Sorunu....

Su Kaynaklarının Yetersizliği Sebebiyle Geçen Yıl Çanakkale Merkeze Bağlı Kumkale Bölgesinde Çeltik Üretiminin Yasaklanması Bölgede Bulunan Üreticileri Zor Durumda Bıraktı. Su Kaynaklarının Adaletli Dağıtılmasını İsteyen Köylüler, Ezine Bölgesinde Devam Eden Çeltik Üretiminin Kısıtlanmasını Talep Etti.

Su kaynaklarının yetersizliği sebebiyle geçen yıl Çanakkale merkeze bağlı Kumkale bölgesinde çeltik üretiminin yasaklanması bölgede bulunan üreticileri zor durumda bıraktı. Su kaynaklarının adaletli dağıtılmasını isteyen köylüler, Ezine bölgesinde devam eden çeltik üretiminin kısıtlanmasını talep etti.

Çanakkale merkeze bağlı Kumkale belgesinde geçen yıl çeltik üretiminin yasaklanmasına rağmen bölgeye yaktın bir kesim olan Ezine yöresinde çeltik üretiminin yapılmasının ovadaki üreticileri zor durumda bıraktığını belirten Kumkale Belediye Başkanı Süleyman Erte, "Bölgemizde çeltik ekiminin yasaklanmasına rağmen Ezine bölgesinde bu ekimin yapılması bu yıl bölgemizde bulunan diğer üreticileri zor durumda bıraktı. Yaklaşık 40-45 gün süre ile su sıkıntısı yaşadık. Bizler Ezine bölgesindeki çeltik üretiminin de kısıtlanmasını istiyoruz. Bu konuda da yetkililerden yardım talep ediyoruz" dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı da, "Günümüzde artık su kaynakları çok önemli hale geldi. Bunların da eşit, tasarruflu ve adil olarak dağıtılması lazım. Çeltik konusu da çok önemli bir husus. Bunun için en kısa sürede Ziraat Odası Başkanı üreticiler, Çevre Müdürlüğü ve diğer kuruluşlarında katılımı ile bir toplantı yapıp bunun tartışmamız lazım. Çeltik konusunu artık bir çözüme kavuşturmalıyız" dedi.

(AÖ-MŞ)

08.11.2007 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title