Haberler

Can Deldağ, The Carlyle Group'un Türkiye Yöneticisi Olarak Atandı

Dünyanın En Büyük Özel Sermaye Yatırım Fonlarından The Carlyle Group, Carlyle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (Mena - Middle East And North Africa) Ekibi Bünyesinde Faaliyet Gösterecek Türkiye Ofisi'nin Genel Müdürlüğüne Can Deldağ Atandı.

Dünyanın en büyük özel sermaye yatırım fonlarından The Carlyle Group, Carlyle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA - Middle East and North Africa) ekibi bünyesinde faaliyet gösterecek Türkiye Ofisi'nin Genel Müdürlüğüne Can Deldağ atandı.

The Carlyle Group'tan yapılan açıklamada, Türkiye'deki yatırımları yönlendirmek üzere Carlyle bünyesine katılan Deldağ'ın bu görevinin öncesinde Ernst & Young'da yönetici ortak ve Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak çalıştığı bildirildi. Can Deldağ, Carlyle'ın Türkiye'deki yatırım çalışmalarına yön verecek. Can Deldağ'ın İstanbul merkezli yeni görevine 12 Mart 2007'de başlayacağı açıklandı.

Carlyle MENA Bölgesi Başkanı Walid Musallam, açıklamasında "Can Deldağ'ın aramıza katılması, Kahire ve Dubai'den sonra bölgemizdeki üst yönetim kadromuzun daha da güçlenmesini sağlıyor. Kendisinin birleşme ve satın almalar konusunda uzmanlığı, sektör bilgisi ve Türkiye'deki başarılı geçmişi bizim için çok değerli" dedi.

Can Deldağ ise yeni görevini, "Carlyle MENA takımının kuruluş aşamasından itibaren bir parçası olacağım için çok heyecanlıyım. Carlyle'ın Türkiye'ye girişi, küresel sermayenin ülkemizdeki yatırım ortamına olan güveninin güçlü bir göstergesi. Carlyle'ın uluslararası platformu ve sektörel uzmanlığı, Türkiye'de yatırım yapacağı şirketlere önemli katkılarda bulunacaktır" sözleriyle ifade etti.

Carlyle'ın yeni kurulan MENA takımı, öncelikle büyüme potansiyeli bulunan finansal yapısı sağlam şirketlere yatırım yapmayı hedefliyor. Carlyle, Dubai, Kahire ve İstanbul'daki ofisleri vasıtasıyla enerji, finansal hizmetler, sağlık, alt yapı, teknoloji ve ulaşım gibi sektörler ve sanayi yatırımlarındaki uzmanlığını başarılı yatırımlara dönüştürmeyi amaçlıyor.

Yakın zamanda Mısır Ofisi Genel Müdürü olarak atanan Hasan El Hatip'in de katılımıyla MENA bölgesinde gücünü artıran Carlyle'ın, Türkiye'de büyüme sermayesine ihtiyacı olan şirketlerin azınlık veya çoğunluk hisseleri ile halka açık şirketlerin hisselerine yatırım yapması bekleniyor.

Can Deldağ, Carlyle bünyesine katılmadan önce Ernst & Young - Andersen birleşmesinin ardından 2002 yılında Ernst & Young'da yönetici ortak ve Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu. Ernst & Young'da çalıştığı süre boyunca çok farklı sektörlerle ilgilenen ve özellikle telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde uzmanlaşan Can Deldağ, Ernst & Young bünyesinde Türkiye'deki en büyük Kurumsal Finansman ekibinin oluşmasını sağladı.

Can Deldağ, Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak birleşme ve satın alma danışmanlığı, değerleme, due diligence, proje finansmanı ve birleşme sonrası entegrasyon hizmetlerinin tümünden sorumluydu. Ayrıca, Ernst & Young Türkiye'de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ernst & Young Batı Avrupa Bölgesi'nde Danışma Kurulu üyeliği yaptı. Birleşme öncesinde ise Andersen bünyesinde Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Başkanlığını yürütüyordu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olan

Can Deldağ, kariyerine 1989 yılında Arthur Andersen'de başladı. Daha sonra 2000'de uluslararası ortak ve Türkiye Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak atandı ve 2002'ye kadar bu görevi sürdürdü.

Carlyle Group, toplam 54.5 milyar dolar değerinde bir fonu yöneten uluslar arası bir özel sermaye yatırım fonu. Carlyle, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da; havacılık ve savunma sanayii, otomotiv ve ulaşım, perakende, enerji, sağlık, teknoloji, telekomünikasyon ve medya gibi farklı alanlarda yatırım yapıyor. Carlyle Group, 1987'den beri 24 milyar dolarlık bir yatırımla toplam 101.8 milyar dolar değerinde 576 satın alma gerçekleştirdi. Carlyle Group bünyesinde 16 ülkede 760 kişi çalışıyor. Carlyle Group portföyündeki şirketlerin toplam cirosu 68 milyar dolardan fazla ve 200 bin kişiden fazla çalışanı mevcut.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title