Haberler

Çan'da Terör Protestosu

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ilçe teşkilatınca organize edilen 'Şehitlerimiz için yürüyoruz' protestosuna, sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ilçe teşkilatınca organize edilen 'Şehitlerimiz için yürüyoruz' protestosuna, sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşen ADD Çan şube başkanlığınca organize edilen ve yüzlerce gencinde katıldığı yaklaşık 2 bin kişi, akşam saatlerinde, Atatürk Şehir Meydanı'nda toplandı. Grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıp, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyerek, Atatürk, Şehit Mustafa Kaya, Çanakkale, Prestij ve Bülent Ecevit caddelerinden geçip, şehir turu atarak toplandıkları Atatürk Şehir Meydanı'na geri döndü.

Yürüyüşün ardından ilk konuşmayı gençler adına 20 yaşındaki Muhammed Demirci yaptı. Demirci, "Bu yürüyüşümüz, belki küçük bir hareket, fakat biz bugün burada şehitlerimizin yanında olduğumuzu ve bölücü terör örgütüne karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek istiyoruz. Her şehit annesi annemiz, her şehit babası babamızdır. Artık anneler üzülmesin, vatanımız bölünmesin. Şehitleri şehit yapan ölümler değil, ölümlerinin sebebidir. Neden öldüler? Evinden, arabasından ve midesinden başka bir şey düşünmeyen bu insanlar için mi? Hayır asla. 12 vatan evladı, diğer şehitlerimiz gibi kutsal bayrağın, vatan toprakları için can verdiler. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milleti'nin yüreğinin merhametli kılıcı keskindir. Kendisine ihanet edenlerin üzerine gök gürültüsü gibi çökmüş, atlarının nal şakırtılarını isyankarların çığlıklarıyla bestelemiştir. Ne yazık ki bugün ise bu kutlu devletin itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Terör örgütü gündüz vakti yolları kesip, vatandaşlarımızı kaçırmakta, taşeron militanları ise sokaklarda terör estirmektedir. Hiç kimse suskunluğumuzu gaflet sanmasın. Memleketimizin bir tek çakıl taşına yeryüzünde fırtınalar koparmaya hazır milyonlarca Türk evladı önlenemez bir öfkenin huşusu içerisindedir. Ruhunuz şad olsun aziz şehitlerimiz. Türk Milleti size minnettardır. Susmadık, susmayacağız. Her yerde, yeniden daha gür bir sesle haykıracağız. Varlığımız Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi

ADD Çan Şubesi Başkanı Bülent Öz de, "Bu yürüyüş etkinliği, genç arkadaşlarımızın sosyal paylaşım sitesinde 'Şehitlerimiz İçin yürüyüş düzenliyoruz gönüllerimizi ortaya koyuyoruz' adlı sayfayı kurarak başlatmış olduğu bir hareketin neticesinde gerçekleşmiştir. Söz konusu terör, söz konusu şehit edilen evlatlarımız, söz konusu vatan olunca, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, her kesimden vatandaşın birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. Her vatandaşımızın da Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için tek yürek olduğuna da gönülden inanıyoruz. 30 yıldır ülkemizin başına kara bulut gibi çöken PKK terörün şiddetle kınıyoruz. Bu terör olaylarının bitmesi için de yetkili makamlardan daha fazla gayret istiyoruz" diye konuştu. Yürüyüş basın açıklamasının ardından son buldu. - Çanakkale / Çan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title