Haberler

Caferiler 'Tasua Gecesi'nde Bir Araya Geldi

Iğdır'da Caferiler, "Tasua Gecesi" kapsamında Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bir araya gelerek İmam Hüseyin'in yasını tuttular.

Hz. Hüseyin'in Kerbela Çölü'nde şehit edilmesinin 1374. yıl dönümü dolayısıyla yarın düzenlenecek 'Aşura' merasimi öncesi gerçekleştirilen törende, ellerinde meşalelerle Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan 'Aşura Çadırı' önüne gelen gruplar sinesine vurarak, zincirle dövündü. Caferiler burada, Hz. Hüseyin'in yasını tutarak ağıtlar yaktı.

Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, Tasua nedeniyle bu gece yas tutulacağını, Muharrem ayının 9. gününün Hz. Hüseyin'in ibadete düşkünlüğünün bir göstergesi olduğunu kaydetti. Beder, "Dünyanın her yerinde o gün 72 kişi bu gün milyarlarca insan İmam Hüseyin'in tarihinin derinliğine indiği zaman dünyada Hüseyin gibi kahraman hidayetli bir insan tanınmamıştır. Bir insan zulümlere maruz kaldığı gibi beddua eder. Ama İmam Hüseyin İslamiyet'in Kur'an-ı Kerim'i Resul Allah'ın şeriatını idame etsin diye Hüseyin ve evladı Hüseyin o yolda fedadır dedi. İmam Hüseyin dünyada sadece Şia'nın değil, Müslümanların değil dünyada yaşayan bütün insanların örnek fedakar, Kahraman İmam Hüseyin'dir. Bu gün bizlere bir ders vermektedir" dedi.

Polisin olası provokasyonlara karşı güvenlik önlemlerini alırken Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır İl Emniyete Müdürü yüksel Babal, programın yapıldığı alanda gelerek organize destek verdi.

İhsan ikramlarını dağıtıldığı program, okunan mersiyeler ve ağıtlarla devam etti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Bin Ali Iğdır Politika Güncel Haberler

title