Haberler

Buzdolabını tamir etmek isterken elektrik akımına kapılan genç öldü

Güncelleme:

Bursa'da buzdolabını tamir etmek isteyen 17 yaşındaki genç elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana gelen olayda 17 yaşındaki Selim Can Ç., elindeki bıçakla bir yakının buzdolabını tamir etmek istedi. Bu sırada genç, elektrik akımına kapıldı.

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaptıkları müdahalede gencin öldüğünü tespit etti. Selim Can Ç., otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla alakalı tahkikat başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yavuz Selim Mahallesi Selim Can Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (13)

tırcı osman:

binalarda daire girişlerine kaçak akım röleleri (sigortaları) eklemek şart, FAZ ile NÖTR arasında ki akım farklıysa (30 miliamper) şalter atıyor elktriği kesiyor, insan için ölümcül akım AC 90 miliamperdir, DC voltaj daha tehlikelidir, siz çarpılınca yada elktrikli bir cihaz kaçak yaptıysa faz ve nötr akım eşitiği toprağa akarak bozuluyor ve elektriği kesiyor

12
0
yanıtYanıtla
,.-.,:

avrupada kanunen her eve takilmasi gereken personenschutz veya kisaca FS denen bu sigortaya benzer parcayi Türkiyedeki daireme taktirmak icin getirdim inanin en az on elektrikciye gittim ne oldugunu ve ne ise yaradigini anlatamadim malesef ülkemizde eline tornavida alan kendini usta saniyor hatta elektrik malzemesi satan elektrik mühendisi bile ne gerek var bakalim gercekten calisacakmi dedi sonunda tehlikeyi göze alarak kendim bagladim

yanıt4
yanıt0
Gözlem:

Kaçak akım sigortası bağlayabilmen için, BİNADA usulune göre yapılmış. TOPRAK HATTI olması gerekir. ! Eski binalarda bu maalesef yok. ! Yeni binalarda bile TOPRAK Hatları usulune göre yapılmıyor. ! Doğru yapılanların sayısı da parmakla gösterilecek kadar az. ! Bir arkadaş da PARAFUDR denilen parçadan söz etmiş. O alet, Aşırı (peek) voltajı kırpar. . ! Elektronik aletlerin yıldırım vs gibi yüksek voltajlardan korumak içindir. İnsanlara güvenlik sağlamaz.

yanıt0
yanıt0
Ne yazayım mesela?:

Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır versin. Tamirat için bıçak kullanmak nedir? Kimse dur ne yapıyorsun demedi mi. Çok üzücü. . .

12
0
yanıtYanıtla
FİŞİ:

FİŞİNİ ÇEKMEDİ GALİBA YAZIK FİŞTEN ÇEKİLİ OLSAYDI BİRŞEY OLMAZDI , ALLAH AİLESİNE SABIR VERSİN

10
0
yanıtYanıtla
ORGANİK MORGANİK:

elektrik işi ve elektrikli ev aletleri tamiri yetkili kişiler tarafından yapılmalııdır

8
0
yanıtYanıtla
LOGOS:

ALLAH Rahmet Eylesin kardeşimize.

5
0
yanıtYanıtla
Nursema:

Gülen Emojileri Kullananlar Ölüm Haberine Çok mu Sevindiniz ? Hadi Kardeşimiz Hem Cok Genç Gitti Hem de Işinin Başında Gitti Nur Içinde Uyusun .Ya ! Sizler Acaba Nasil Can Vereceksiniz ? Ölüme Sevinenler Sira Size de Gelecek Bunu Sakin Unutmayin

4
0
yanıtYanıtla
kazasız kul olmaz ekıbı:

once emnıyet sonra çalışma dıkkat

3
0
yanıtYanıtla
salih mümin:

Tanrı''dan rahmet diliyorum genç kardeşimize. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır diliyorum.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title